Viešbutis įsikūręs Vilniaus senamiestyje, Bazilijonų gatvėje, kur iki XIX a. pradžios buvo Vilniaus gynybinė siena. XIX a. pradžioje ji buvo nugriauta, o 1801 metais, vietoje sienos griuvėsių pagal žymaus italų architekto Pietro de Rossi projektą pastatytas dviaukštis klasicistinis pastatas, priklausęs Šv. Nikalojaus stačiatikių soboro šventiko Viktoro Homolickio šeimai. Šis pastatas, rytine siena besiglaudžiantis prie Medininkų vartų, pradėjo formuoti dabartinę Bazilijonų gatvę.
1899 m. pastato dalį nupirko Vilniaus dvasinės konsistorijos kanauninkas Viktoras Radzyminskis-Franckevičius ir 1907 m. padovanojo Šv. Trejybės bažnyčiai. 1940 m. pastatas buvo nacionalizuotas, o Antrojo pasaulinio karo metu apgriautas. Paskutinė rekonstrukcija bei kruopštūs restauravimo darbai buvo pradėti 2011 metais ir užbaigti 2013 metų vasarą.
Nugriautos Vilniaus gynybinės sienos fragmentų detalės yra restauruotos ir puošia viešbučio restorano interjerą. „Dabar „Moon Garden“ – unikalus pastatas, kuriame suderintos senoji ir naujoji architektūra bei šiuolaikinio dizaino elementai. Nesiorientuojame į didelių turistinių grupių apgyvendinimą, todėl viešbutyje – tik 18 prabangiai įrengtų skirtingų kambarių, kuriuose gali apsistoti 43 svečiai. Mūsų niša – verslo klientai, tad stengiamės sukurti jaukią, ramią ir komfortišką aplinką poilsiui bei darbiniams susitikimams“, – sako „Moon Garden“ įkūrėja Olga Rusakova.
Pasak O. Rusakovos, ją įkvėpė japonų vienuolių estetika, tad išskirtinis viešbučio interjeras buvo kuriamas 2 metus: kiekvienas kambarys čia turi savitą stilių, o daiktų išdėstymą, apipavidalinimą ir kiekvieno kambario detales galima laikyti unikaliais meno kūriniais.
Prabangiame viešbutyje įsikūrė ir „Moon Garden“ restoranas, į kurį kviečiami ramią išskirtinę aplinką vertinantys maisto gurmanai. Geriausio 2012 metų virėjo titulą turintis restorano šefas Justas Misius orientuojasi į sezoninę virtuvę, patiekalams parenka netradicinius, retai Lietuvoje naudojamus ingredientus, pvz, bolivinę balandą, kuri šiuo metu itin populiari prabangių Europos ir Amerikos restoranų virtuvėse.
Pasak „Moon Garden“ vadovės, virtuvės šefas stengiasi formuoti teisingos mitybos įpročius, todėl patiekalo ingredientai tarpusavyje suderinami, o atsižvelgiant į įvairius svečių poreikius, gali būti patiekiami veganiški bei košeriniai patiekalai. „Moon Garden Art Hotel“ per metus tikisi apgyvendinti apie 4000 svečių. Viešbutyje ir restorane šiuo metu dirba 15 darbuotojų.