• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Lapkričio 19 dieną, Vilniuje įsikūrusiame restorane „La Boheme“, vilniečiai turėjo progą paragauti jaunąjį prancūzišką božolė vyną (pranc. Beaujolais Nuveau). Šiame restorane „Božolė“ renginys vyksta jau septintus metus. „Norintys paragauti božolė, šio įvykio laukia kaip Naujųjų metų ir naujo derliaus vyno butelius atkemša 24:00 val. nakties iš trečiojo lapkričio trečiadienio į ketvirtadienį, kuomet, sekant tradiciją, galima oficialiai pradėti ragavimą.– sakė „Božolė“ vakaro vyno ekspertas Mindaugas Paliukas.

Lapkričio 19 dieną, Vilniuje įsikūrusiame restorane „La Boheme“, vilniečiai turėjo progą paragauti jaunąjį prancūzišką božolė vyną (pranc. Beaujolais Nuveau). Šiame restorane „Božolė“ renginys vyksta jau septintus metus. „Norintys paragauti božolė, šio įvykio laukia kaip Naujųjų metų ir naujo derliaus vyno butelius atkemša 24:00 val. nakties iš trečiojo lapkričio trečiadienio į ketvirtadienį, kuomet, sekant tradiciją, galima oficialiai pradėti ragavimą.– sakė „Božolė“ vakaro vyno ekspertas Mindaugas Paliukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ta proga, Vyno Akademija organizavo nedidelį renginį, kuriame skambėjo prancūziškos akordeono melodijos, ekspertas Mindaugas Paliukas pasakojo apie prancūziško vyno gamybos subtilybes. Šiais metais, „Božolė“ renginio svečiai turėjo progą įsiamžinti itin prancūziškoje, „ūsuotoje“ fotosesijoje, dalyvauti specialiai „Božolė“ vakarui paruoštame žaidime bei laimėti Vyno Akademijos dovanas.

REKLAMA

 

„Kadangi mes vieni pirmųjų pradedame ragauti božolė, svečiai pradeda rezervuotis staliukus jau likus mėnesiui iki „Božolė vakaro“, ir renginio dieną dažniausiai būna viskas rezervuota. Žinių apie vyną kultūra sparčiai populiarėja, todėl ir apie božolė vyną jau daugelis mūsų svečių yra kažką girdėję, o yra ir tokių, kurie jau ne pirmus metus kartu su mumis pasitinka naujuosius božolė.“- pasakoja „La Boheme“ restorano vadovė Vitalija Baimler. Tradiciškai kasmet, trečiąjį lapkričio ketvirtadienį, visame pasaulyje minimas Jaunojo vyno renginys. Jo ištakos – Prancūzija, Božolė regionas, kuriame gaminamas tokio paties pavadinimo vynas. Jauno vyno renginys Prancūzijoje pradėtas organizuoti nuo 1951 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas didžiausių šio vyno, ir apskritai božolė, gamintojas Prancūzijoje per metus parduoda apie 2,5 mln. butelių savo produkcijos. Božolė vyno kasmet pagaminami didžiuliai kiekiai vien dalyvaujančiųjų šiame rudens renginyje poreikiams patenkinti. Vynas gamyba savita tuo, kad jį gaminant sultys fermentuojamos nesuspaustų „Gamay“ vynuogių viduje ir suteikia gėrimui būdingo gėlių, aviečių, vyšnių aromato, vaisių ir prieskonių skonio lengvumo.

Užsakymo nr. 5102

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų