Balandžio 19-22 dienomis Vilniaus dailės akademija (VDA) būsimuosius studentus ir visus, besidominčius studijomis šioje aukštojoje mokykloje, kviečia į atvirų durų dienas. Šiemet būsimiesiems bakalaurams siūlomos 26 studijos programos, vykdomos akademijoje ir jos padaliniuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Telšiuose. Būsimiesiems magistrantams siūloma pasirinkti iš 20 siūlomų studijų programų. Vilniaus dailės akademijoje veikia humanitarinių mokslų srities, menotyros krypties meno istorijos, skulptūros ir architektūros, meno kritikos, meno kūrinių apsaugos ir restauravimo šakų doktorantūros nuolatinės studijos, taip pat vykdomos meno aspirantūros studijos.
Pasak VDA rektoriaus prof. Audriaus Klimo, naujoji studijų krepšelių sistema nuvylė nemažai norinčiųjų meno specialybes studentų, tačiau Akademija ir toliau siekia būti patrauklia studijų vieta būsimiesiems menininkams: „Studentus vilioja galimybės studijuoti solidžią istoriją turinčioje akademijoje, be to, turime pasiūlyti ir tai, ko nesiūlo jokia kita aukštoji mokykla. Pavyzdžiui, kiekvienas grafinio dizaino specialybės studentas, įstojęs į akademiją, gaus stacionarų „Apple“ kompiuterį visam studijų laikui. Be to, Akademijos bendrabutis – pačioje barokinio Vilniaus senamiesčio širdyje. Nuo jo – tik keli žingsniai iki auditorijų, tad studentai iš karto sutaupo nemažai savo ir tėvelių pinigų, kuriuos būtų skyręs miesto transportui“.
Meno srities stojamasis egzaminas vertinamas pagal šimtabalę sistemą. Skaičiuojant konkursinius balus, stojamojo egzamino vertinimas perskaičiuojamas taikant valstybinio egzamino perskaičiavimo tvarką. Konkursinių mokomųjų dalykų brandos egzaminų ir galutiniai pažymiai perskaičiuojami vadovaujantis Bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštųjų mokylų pagrindines ir vientisąsias studijas šių metų taisyklių bendrosiomis nuostatomis.
Savarankiškų darbų peržiūros vyks visuose fakultetuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei Telšiuose birželio 15 -17 dienomis nuo 9 iki 16 val. Pagrindinė stojamųjų egzaminų sesija vyks nuo birželio 17 iki liepos 4 dienos.