Per pirmą šių metų pusmetį šalies viešbučiuose ir restoranuose dirbo 1640 daugiau darbuotojų nei per tą patį 2010 m. laikotarpį. Vidutinis mėnesinis samdomų darbuotojų skaičius viešbučiuose padidėjo 5,5 proc., o restoranuose – apie 10 proc.
Per pirmus šešis šių metų mėnesius viešbučiuose vidutiniškai dirbo 4507 darbuotojai, restoranuose – 15710. Tokius duomenis pateikė Valstybinė mokesčių inspekcija prie LR finansų ministerijos.
„Per pirmus šešis šių metų mėnesius viešbučiai ir restoranai sukūrė daugiau kaip 1,6 tūkst. naujų darbo vietų, o tai labai džiuginantys skaičiai. Daugiau darbuotojų priimta, nes padaugėjo svečių, o tai lėmė bendras ekonomikos atsigavimas, šiemet Lietuvoje vykstantys dideli renginiai bei apgyvendinimo paslaugoms sumažintas PVM“, – teigė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė Evalda Šiškauskienė.
Pasak E. Šiškauskienės, kaip ir prognozavo LVRA, sumažintas PVM apgyvendinimo paslaugoms padėjo viešbučiams sugrąžinti konkurencingumą – ypatingai kaimyninių šalių atžvilgiu, todėl labai padidėjo turistinių grupių srautas. „Tai naudinga ne tik viešbučiams, bet ir visam turizmo sektoriui, kuriam priklauso ir restoranai, taip pat – ir šalies biudžetui. Įmonės kuria naujas darbo vietas, sumoka daugiau įvairių mokesčių“, – sakė LVRA prezidentė E. Šiškauskienė.
Kaip neseniai skelbė Statistikos departamentas, pirmą šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu 2010 m. laikotarpiu, viešbučiuose ir svečių namuose apgyvendinta 21,2 proc. daugiau svečių.