Lengvai paruošiamos gaivios ir kiek pikantiško skonio turinčios salotos nepaliks abejingų.
Jums reikės:
400 gramų nuluptų virtų krevečių;
1 vidutinio dydžio raudono svogūno;
1 kilogramo arbūzų minkštimo;
Padažui: 1 citrinos sulčių, 1 šaukštelio medaus, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, pusės šaukštelio druskos, žiūpsnelio juodųjų pipirų.
Pagaminimas:
Nulupkite svogūną, supjaustykite jį plonomis juostelėmis. Sudėkite jį ir paruoštas krevetes į dubenį. Kubeliais supjaustykite arbūzą, išimkite sėklas.
Į vieną dubenį sudėkite arbūzą, krevetes ir svogūnus.
Atskirame dubenyje paruoškite salotų padažą. Sumaišykite citrinos sultis, medų, alyvuogių aliejų, druską, pipirus. Viską gerai išmaišykite.
Į salotas supilkite padažą, o ant salotų pabarstykite smulkiai supjaustytų petražolių arba kitų mėgstamų žalumynų.