• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos nekomercinė organizacija „Roskontrol“ patikrino penkių gamintojų „daktariškas“ dešreles. Ekspertizės rezultatai šokiravo visuomenę: po patikrinimo visos jos buvo įtrauktos į juoduosius sąrašus dėl sudėties neatitikimo, saugumo reikalavimų nesilaikymo, netgi blogo skonio ar kvapo, rašoma „lenta.ru“.

10

Rusijos nekomercinė organizacija „Roskontrol“ patikrino penkių gamintojų „daktariškas“ dešreles. Ekspertizės rezultatai šokiravo visuomenę: po patikrinimo visos jos buvo įtrauktos į juoduosius sąrašus dėl sudėties neatitikimo, saugumo reikalavimų nesilaikymo, netgi blogo skonio ar kvapo, rašoma „lenta.ru“.

REKLAMA

Specialistai patikrino „Mikojan“, „Rubliovskij“, „Miasnoj dom Borodina“, „Dymov“ ir „Bližnije gorki“ produkciją – visos šios dešrelės turėjo būti pagamintos iš kiaulienos arba iš kiaulienos ir jautienos. Tačiau, kaip paaiškėjo po šio tyrimo, dešrelių sudėtyje aptiko krakmolo ir vištienos, vietoje ant etikečių nurodytos mėsos.

Pavyzdžiui, dešrelėse „Mikojan“, „Rubliovskij“ ir „Miasnoj dom Borodina“ aptiko didelį kiekį paukštienos. „Maža to, „Mikojan“ dešrelėse buvo pridėta mechaniškai atskirtos paukštienos likučių, tai liudijo aptiktos paukščių kaulo audinio ir kremzlių dalelės, tokia medžiaga turi itin menką maistinę vertę“, – teigiama tyrime. Visose išvardintose dešrelėse buvo aptikta krakmolo.

REKLAMA
REKLAMA

„Bližnije gorki“ produkcijoje vietoje sudėtyje nurodyto sojų baltymo buvo aptikti sojų miltai. Taip pat produkte buvo aptiktas „pašalinis kvapas bei oksiduotų riebalų skonis“. „Dymov“ dešrelėse specialistai aptiko pavojingas anaerobines bakterijas – tokiu būdu, ši produkcija net neatitiko saugumo reikalavimų. Tyrėjai pažymėjo, kad tyrimų metu patikrinta produkcija gali nuvilti pirkėjus „tiek savo kokybe, tiek ir skoniu“.

REKLAMA

Tikrino ir koldūnus – valgyt rekomendavo vieną iš septynių

Anksčiau „Roskontrol“ atliko septynių populiariausių koldūnų rūšių Rusijoje tyrimą. „Ot Iljinoi“ ir „Ložkariovy“ buvo aptiktos salmonėlės, „Bližnije gorki“ – listerijos, o „U Palača“ – abi šios bakterijos.

Tiesa, čia situacija buvo geresnė, nei su dešrelėmis – kelis produktai pateko į leidžiamų vartoti sąrašą su išlygomis, bent vieną iš septynių tikrintų koldūnų pavadinimų galėjo rekomenduoti vartoti. Tačiau net ir pačioje geriausioje produkcijoje „idealių“ nebuvo. Pavyzdžiui, įdaro kiekis šiuose koldūnuose yra „ant ribos“ (apie 50 proc.), o faršas nebuvo pakankamai sultingas.

REKLAMA
REKLAMA

„Roskontrol“ anksčiau taip pat viešino šaldytos sluoksniuotos tešlos tyrimo rezultatus – kelių gamintojų produkcijoje aptiko pernelyg didelį kiekį transriebalų. Trečdalis ištirtų batonų taip pat buvo pripažinti turintys pažeidimų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų