400 g šaldytų špinatų,
5 vnt. kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymų),
2 valg. šaukštų miltų,
250 g varškės,
susmulkintų džiovintų pomidorų,
druskos,
300 g silpnai sūdytos lašišos.
Paruošimas:
Šaldytus špinatus pamerkti į šaltą vandenį. Kai atitirps, gerai nuspausti ir susmulkinti blenderiu kartu su kiaušinių tryniais, miltais ir druska. Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų ir įmaišyti į gautą masę. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir paskleisti gautą špinatų biskvitą lygiu sluoksniu. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min., kad masė sutvirtėtų.Varškę išmaišyti su džiovintais pomidorais. Iškeptą špinatų lakštą apversti ant kepimo popieriaus, nulupti popierių, ant kurio kepė ir palaukti, kol atvės. Visą špinatų lakšto paviršių ištepti paruošta varške, ant viršaus išdėlioti lašišos gabalėlius ir susukti vyniotinį. Padėti į šaldytuvą 2 val. kad sustingtų. Pjaustyti riekelėmis aštriu peiliu.