Gražiausios pavasario šventės proga 17-metė Estela pagamino spalvingus velykinius keksiukus ir vaflių gėlių puokštes. Šių gardumynų receptais jaunoji kulinarė dalijasi su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais.
Velykiniai keksiukai:
Keksiukams:
- 1 kiaušinio;
- 120 ml pieno;
- 100 ml rapsų aliejaus;
- 130 g miltų;
- 180 g cukraus;
- 30 g nesaldintos kakavos miltelių;
- Šaukštelio kepimo miltelių;
- Žiupsnelio druskos
- 120 ml karšto vandens
Šokoladiniam kremui:
- 200 ml 35% riebumo grietinėlės;
- 250 g maskarponės;
- Poros šaukštų cukraus;
- 50 g juodojo šokolado
Papuošimui:
- „Oreo“ sausainių
- Braškių
- Baltojo šokolado (nudažyto oranžine spalva)
1. Paruoškite keksiukius: kiaušinį gerai išplakite su pienu ir aliejumi, tada sudėkite visus kitus ingredientus išskyrus vandenį. Kai viskas gerai susijungs, įmaišykite vandenį. Tešlą pilkite į keksiukų formeles ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
2. Paruoškite kremą: elektriniu plakikliu gerai išplakite maskarponę su grietinėle, tada įkorporuokite cukrų ir išlydytą šokoladą. Plakite, kol kremas bus norimos standžios konsistencijos, tik atsargiai neperplakite, kad grietinėlė „neatsiskirtų“.
3. Pasiruoškite dekoraciją: braškes apliekite oranžine spalva nudažytu šokoladu ir dėkite į šaldytuvą sustingti. „Oreo“ sausainius sutrinkite į trupinius.
4. Galiausiai keksiuko viduryje išpjaukite nemažą duobelę, kurioje vėliau įstatysite braškę („morką“), keksiuko šonus aptepkite kremu ir pabarstykite „Oreo“ sausainių trupiniais, kurie imituos žemes, o į vidurį pastatykite braškę. Skanaus!
Vaflių gėlių puokštė
Šokoladiniams trupiniams:
- Mažo kiaušinio
- 70 g pieno
- 50 g rapsų aliejaus
- 70 g miltų
- 90 g cukraus
- 15 g nesaldintos kakavos miltelių
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
Miško uogų įdarui:
- Puodelio šaldytų arba šviežių miško uogų
- Šaukšto citrinos sulčių
- Šaukštelio citrinos žievelės
- Šaukštelio cukraus
Maskarponės sūrio kremui:
- 100 ml grietinėlės
- 130 g maskarponės sūrio
- Šaukšto cukraus
- Vaflių
- Balto šokolado vaflių ištepimui
- Maistinių dažų kremo gėlytėms
1. Vaflių vidų patepkite išlydytu šokoladu ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
2. Paruoškite trupinius: kiaušinį gerai išplakite su pienu ir aliejumi, tada sudėkite visus kitus ingredientus išskyrus vandenį. Kai viskas gerai susijungs, įmaišykite vandenį. Tešlą pilkite į kepimo formą ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
3. Iškepus sutrupinkite biskvitą ir pasidėkite į šalį
4. Paruoškite uogų įdarą: sudėkite visus jam reikiamus ingredientus į puodą ir virkite, kol uogos suminkštės. Jas galite patrinti šakute. Kaitinkite, kol įdaras sutirštės, tada nuimkite nuo ugnies.
5. Pasiruoškite maskarponės kremą: elektriniu plakikliu gerai išplakite maskarponę su grietinėle, tada įkorporuokite cukrų. Plakite, kol kremas bus norimos standžios konsistencijos, tik atsargiai neperplakite, kad grietinėlė „neatsiskirtų“.
6. Atsidėkite dalį kremo, kuriuo sluoksniuosite vaflio vidų, likusį kremą padalinkite į atskirus dubenėlius ir maistinių dažų pagalba nudažykite norimomis spalvomis, iš kurių formuosite gėlytes.
7. Į vaflio apačią paberkite trupinių, tada dėkite šaukštelį miško uogų įdaro ir aptepkite atsidėtu kremu, kartokite, kol užsipildys visas vaflis. Tada konditerinio maišelio ir jo antgalių pagalba išspauskite spalvotas kremo gėlytes.
8. Štai ir viskas, skanaus!