Reikės:
600–800 g vištienos krūtinėlės;
indelio konservuotų, žiedais pjaustytų ananasų;
didelės paprikos;
2 šaukštų cukraus,
3 šauktų obuolių acto;
1 šaukšto krakmolo;
vandens, druskos, pipirų.
Paruošimas:
ananasus, papriką ir vištieną supjaustyti nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais, įberti druskos ir pipirų. Ananaso sultis, actą ir cukrų supilti į puodą ir užvirti. Krakmolą išmaišyti šaltame vandenyje ir supilti į verdantį skystį, pavirti, kol skystis sutirštės. Saldžiarūgštį padažą pilti ant vištienos, paprikos ir ananasų. Po pusvalandžio ant iešmelių mauti po gabalėlį ananaso, vištienos, paprikos ir t.t.
Kepant šašlykus galima periodiškai aptepti likusiu padažu.