Vasarą kulinarijos ekspertai pataria valgyti daugiau liesos lengvos mėsos ir daržovių. Taigi, tai – puiki proga išbandyti vasarišką ir lengvai paruošiamą receptą.
Patiekalui reikės:
500 g vištienos filė
50 ml imbiero skonio marinato Santa Maria
Padažui reikės:
2 kiaušinių trynių
1,5 valg. š. Garstyčių
1,5 valg. š. baltojo vyno acto
10 ml alyvų aliejaus
5 ml augalinio aliejaus
Salotoms reikės:
1 salotų gūžės
0,5 šiaudeliais pjaustyto agurko
1 dėžutės mažųjų pomidorų
150 g tarkuoto parmezano
Vištienos gabaliukus sudėkite į plastikinį maišelį, supilkite imbierų skonio marinatą Santa Maria ir valandą marinuokite. Vištieną kepkite ant vidutinės ugnies, po 3 minutes kiekvieną pusę. Gamindami padažą virtuviniu plakikliu išplakite kiaušinių trynius, garstyčias ir actą. Į plakinį atsargiai supilkite alyvų ir augalinį aliejų. Sumaišykite visus salotų produktus, užpilkite padažą ir papuoškite parmezanu.
Skanaus!