Varškėčiams reikės: 400 g varškės; 190 g miltų; 2 kiaušiniai; 4-5 valg. š. cukraus; 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto; ¼ arb. š. druskos; 2/3 arb. š. kepimo sodos; 1 arb. š. citrinos sulčių arba grietinės; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
GAMINIMAS
Į vieną indą sudedame varškę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir įmušame kiaušinius. Masę gerai sutriname šakute. Sodą užpilame citrinos sultimis (arba sumaišome su grietine), išmaišome, ir supilame į tešlą, gerai išmaišome.
Į tešlą pamažu įmaišome 160 g miltų (likusius 30 g sunaudosime tešlos kočiojimui), kai tešla nesimaišo šaukštu, minkome rankomis. Tešla turi būti lipni, bet jei tešla labai limpa prie rankų tuomet įdėkite truputį daugiau miltų.
Stalviršį pabarstome miltais, imame po gabalėlį tešlos ir kočiojame ~1-1,5 cm storio lakštą, iš jo išspaudžiame norimo dydžio apskritimus su stikline. Varškėčius dedame ant miltuoto paviršiaus.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 4-5 varškėčius į keptuvę (priklausomai nuo keptuvės dydžio ir kokio dydžio varškėčiai).
Kepame varškėčius iš abiejų pusių, ant šiek tiek silpnesnės ugnies, kol gražiai apskrunda. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visus varškėčius. Patiekiame su mėgstama uogiene ir grietine.
Šaltinis: Lithuanian in the USA