• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau žmonių apsinuodija netinkamai laikomu maistu ar suserga ūmiomis žarnyno užkrečiamosiomis ligomis, praneša Lietuvos radijas.

REKLAMA
REKLAMA

Vien Kaune per šių metų pirmąjį ketvirtį apsinuodijimas maistu padidėjo 70 proc.

13 proc. daugiau nei pernai užregistruota susirgimų nepatikslintomis bakterinėmis žarnyno infekcijomis.

REKLAMA

Jos gali turėti skaudžių pasekmių, tad pajutus simptomus – pykinimą, pilvo ar skrandžio skausmą, pakilus temperatūrai specialistai nepataria gydytis patiems, bet kuo skubiau kreiptis į medikus.

Dažniausiai maistu apsinuodija poilsiautojai, kurie vykdami į gamtą pasiima greitai gendančių maisto produktų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip Lietuvos radijui sakė Kauno visuomenės sveikatos centro (KVSC) užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėja Orina Ivanauskienė, patys pavojingiausi – visi pieno, mėsos, žuvų ir kulinarijos gaminiai, daržovių mišrainės, tortai ir pyragaičiai su kremu.

Paprastai apsinuodijama senu maistu. Tačiau gali būti pavojingi ir švieži produktai, jei į juos pateko mikrobų, sukeliančių dizenteriją, salmoneliozę, stafilokokinės kilmės apsinuodijimus.

Prieš valgant reikia tikrinti, ar nesibaigęs produktų vartojimo terminas. Taip pat būtina laikytis asmens higienos – primena visuomenės sveikatos specialistai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų