Šį kartą prie nuolatinių laidos kulinarų – grilio karaliaus Vyliaus Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, profesionalaus šefo Tomo Rimydžio – prisijungė Jonas Jonušas.
Kadaise su populiaria Lietuvoje grupe „Bavarija“ koncertavęs vyras dabar vietoj mikrofono valdo virtuvės įrankius. Jis itin domisi Azijos virtuve, o inspiracijos patiekalams semiasi iš kelionių po pasaulį. Laidos žiūrovams jis pasiūlys nuostabų „Wok“ makaronų patiekalą su vištiena, brokoliais ir makaronais, o desertui paruoš braziliškus saldumynus „Brigadeira“.
Nuolatinis laidos šefas Tomas Rimydis gamina šonkaulius su rytietiškais motyvais. Juos iš pradžių apdegina karamelizatoriumi ir tada troškina greitpuodyje. Desertui paruošia šakočio saldėsį panašų į tradicinį tinginį, bet gaminamą iš šakočio trupinių, vyšnių uogienės ir kitų ingredientų.
Vylius vakarienei siūlo mėsos patiekalą – steiką su „Čimičiuri“ padažu. Kaip sako Vylius, „Čimičiuri“ padažas kilęs iš Argentinos, bet jį puikiai galima pasigaminti iš lietuviškų prieskoninių žolelių.
Desertui jis pasiūlys degintus ant grilio vaisius su pelėsiniu sūriu. Be to, dar pademonstruos, kaip skaniai pasigaminti vakar virtus ir nesuvalgytus makaronus.
Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3.