Šiek tiek atšilę orai vis dar palankūs grybams. Šeštadienį sostinės turguose jų privežta nemažai, ypač - žaliuokių. Už jų litrą prašė nuo 3 iki 4 litų.
Rudenį sostinės centriniuose turguose išaugo prekyba ekologiškais maisto produktais.
Halės turguje neišnyksta pirkėjų eilutės prie Raseinių rajone ūkininkaujančios ūkininkės Janinos Žilienienės pagamintų rūkytų ekologiškų mėsos gaminių, duonos ir pyrago kepinių.
Tame pačiame turguje keletas ūkininkų prekiauja ekologiškais pieno produktais - varške, grietine, sviestu. Iš Anykščių krašto sodininkai atveža į sostinės turgavietes ekologiškų vaisių - kriaušių, obuolių, slyvų.
Įvairiausių sodinukų į turgavietes atveža sodininkai mėgėjai, pramoniniai medelynai. Rinktis yra iš ko: plati pasiūla įvairių veislių žemaūgių obelų, kriaušių, slyvų, vyšnių, trešnių, juodųjų ir raudonųjų serbentų sodinukų. Kainos gana prieinamos - žemaūgė obelaitė kainuoja iki 10 litų, kriaušaitės, slyvaitės, vyšnaitės - po 9-13 litų.
Specialistai pataria turguose sodinukus įsigyti tik iš tų augintojų, kurie yra registruoti fitosanitariniame registre. Prekiautojai privalo turėti augalo šeimininko pasą.
Beveik nesikeičia šviežios mėsos kainos: šį savaitgalį šviežios jautienos kumpio kilogramą Halės turguje, kaip ir praėjusį, pardavė už 11-12 litų, veršienos - 18-20 litų. Rūkytų lašinių kilogramas Kalvarijų turguje kainuoja iki 16 litų.
Pasirodė ir naminių paukščių - ančių, žąsų. Kalvarijų turgavietėje iš Šalčininkų rajono atvykęs ūkininkas už stambią žąsį norėjo gauti apie pusšimtį litų.
Kalvarijų, Halės ir kitose turgavietėse grietinės litrą galima nusipirkti už 8 litus, varškės kilogramą - už 10 litų, naminio sviesto - už 14 litų. Praėjusį savaitgalį šie produktai kainavo maždaug litu pigiau.
Bitininkai už medaus kilogramą prašo iki 15-16 litų. Vištų kiaušinių dešimtukas kainuoja 4 litus, naminių - iki 6 litų.
Nebrangios bulvės, jų kilogramas kainuoja nuo 80 centų iki 1,4 lito, svogūnų galvų kilogramas - 1,4 lito, šviežių kopūstų kilogramas - apie 1,2 lito.