• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai skanus ir greitai pagaminamas patiekalas.

Labai skanus ir greitai pagaminamas patiekalas.

REKLAMA

Reikės:

Kalakuto širdelės – 500 g

Briuselio kopūstai – 200 g

Grietinėlė – 200 g

Grūdėtos garstyčios – 1 valgomasis šaukštas

Kalakuto sultinys – 0,5 l

Krapai – 5 g

Druska, pipirai

Širdeles virkite pasūdytame vandenyje iki pasirodant pirmosioms putoms, o širdelėms užvirus nupilkite vandenį, įpilkite šalto vandens ir dar kartą užvirkite.

REKLAMA
REKLAMA

Apvirtas širdeles supjaustykite griežinėliais, pakepkite keptuvėje ant aliejaus, užbarstykite druskos ir pipirų. Apkepus širdelėms įpilkite kalakuto sultinio. Virkite širdeles tol, kol jos suminkštės ir nugaruos pusė sultinio kiekio.

REKLAMA

Įdėkite šaukštą garstyčių ir supilkite grietinėlę, viską troškinkite 10 min. tol, kol padažas sutirštės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Atskirai nuo širdelių sūdytame vandenyje išvirkite Briuselio kopūstus. Išpjaukite virto kopūsto šerdį ir atskirkite lapelius. Įkaitintoje keptuvėje ant sviesto apkepinkite lapelius 1 min., įberkite druskos ir pipirų.

Širdelių troškinį, pakepintus Briuselio kopūstus sudėkite į lėkštę ir apibarstykite smulkintomis krapų šakelėmis.

Rekomenduojame atskirai patiekti virtas bulves.

Parengė: „ARVI KALAKUTAI“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų