Morkose gausu vitaminų, naudingų mūsų organizmui, todėl pamėginkite šią skanią trintą morkų sriubą.
Jums reikės:
- 6 gabalėliai batono
- 2 bulvės
- 200 ml. grietinėlės
- 10 vnt. morkų
- Sauja saulėgrąžų
- 2 svogūnai
Gaminame:
Taigi, pradedam kaip ir bet kokia kitą trintą sriubą - nuskutam bulves ir morkas, nusilupam svogūnus ir kiek pasmulkinę metam į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Galim iš karto įberti druskytės, pipiriukų ir kitų labai smulkių prieskonių. Apverdam kol daržovės pakankamai suminkštėja ir tampa lengvai trinamos. Sutrinam, suberiam likusius prieskonius (aš dėjau maltus lauro lapus ir kalendrą) ir viską gerai išmaišom.
Kol daržovės verda galim pasiruošti pagardus - saulėgrąžas ir skrebučius. Aš tuo tikslu ėmiau vieną nedidukę keptuvę, mažame kieky aliejaus apkepinau "sėmkes". Vėliau jau sausoj keptuvėj lengvai apskrudinau kubeliais pjaustytą batoną.
Ir lieka paskutiniai žingsneliai: į trintą košę pilam grietinėlę ir suberiam saulėgrąžas, gerai išmaišome. Sriubytę dedam į dubenėlius, užberiam skrebučių.
Skanaus!!!
Didelis puodas sriubos kainuoja apie 8-10 Lt. Tai vienos porcijos kaina apie 1,5 Lt. Rudenį - apie 50 ct