Agurkai su garstyčiomis
Jums reikės: 2 kg agurkų; 100 ml acto 9 %; 100 ml aliejaus; 2 v.š. be viršaus druskos; 3 v.š. cukraus; 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų; 2 česnakų galvutės; 1/2 a.š. aitriųjų pipirų dribsnių (jei nemėgstat aštriau, galite nedėti); 2 v.š. be viršaus garstyčių miltelių; pundelis krapų.
Agurkus supjaustau 5-7 mm storio griežinėliais, ant viršaus užberiu visus likusius ingredientus ir palieku 4-5 val., kol atsiras sultys. Kai išsiskiria pakankamai sulčių, sudedu į 0,5 litro stiklainius ir juos puode kaitinu. Kai puode vanduo užverda, kaitinu dar 10 min.
Po to užsuku dangtelius ir šiltai apkloju. Neišsigąskite atsiradusių drumzlių, jos nusėda.
Šiuos agurkus galima ir puode virti, bet mums labiau patinka stiklainiuose kaitinti. Skanesni, traškesni...
Šaltinis: „Vakavimas.lt“
AGURKAI SU GARSTYČIOMIS Jei dar nebandėte šiuo receptu marinuoti agurkus, siūlau išbandyti. Gaunasi gaivūs, skanūs,...
Posted by vakavimas.lt on 2021 m. liepos 13 d., antradienis