Už „Kūmutės virtuvės“ slapyvardžio pasislėpusi Renata Šniolienė daugelį metų ne tik puoselėja savo tinklaraštį, bet ir turi daugybę originalių idėjų, kaip panaudoti visas rudens metu sukauptas daržoves.
„Mano giminėje buvo konditerių bei vestuvių šeimininkių, todėl manau, kad visa tai yra kraujyje – ir man pačiai tai tapo gyvenimo būdu. O kadangi gyvenu gamtoje, kur galiu prisirinkti įvairiausių gėrybių ar kažką užsiauginti, man gimė noras kažką užsikonservuoti ir sudėti į stiklainius žiemai“, – pasakojo Gian Lucai ji.
Savo konservų istorijas Renata pradėjo nuo obuolienių, o dabar ji kuria jų tiek daug ir įvairių, kad netgi yra pametusi skaičių! Visgi, už obuolienes ypatingesni pasirodė Renatos pasiūlyti cukinijų konservai.
Kalbėdami apie šios daržovės panaudojimo būdus, Gian Luca viešniai parodė ir dar vieną cukinijų panaudojimo būdą, pažymėtą itališku prieskoniu – virtuvės šefas atskleidė, kaip pasigaminti risotto su cukinijų žiedais.
Išbandyti šį receptą kviečiame ir laidos žiūrovus!
Itališkas risotto su cukinijų žiedais
Reikės:
· Risotto ryžių;
· „Natur Compagnie“ vištienos sultinio;
· vidutinės cukinijos;
· cukinijų žiedų;
· svogūno;
· verdančio vandens;
· 50 g sviesto;
· saujos parmezano;
· alyvuogių aliejaus;
· druskos;
· pipirų.
Gaminimo eiga: cukiniją supjaustome kubeliais ir dedame į karšto oro gruzdintuvę 5-10 minučių. Apskrudus, ištraukiame ir atidedame į šalį.
Puode užverdame vandenį ir paruošiame „Natur Compagnie“ vištienos sultinį.
Pradedame ruošti risotto: ant grilio įkaitiname keptuvę, pilame alyvuogių aliejaus ir beriame smulkintą svogūną.
Jam apkepus, dedame ryžius ir leidžiame šiek tiek pakepti, kol grūdas taps skaidrus. Pradedame iš lėto pilti sultinį ir vis maišome.
Smulkiai supjaustome cukinijų žiedus. Į keptuvę beriame cukinijų kubelius ir smulkintus žiedus.
Risotto išvirus, pagardiname sviestu ir parmezano sūriu, uždengiame. Leidžiame pastovėti 5 minutes ir patiekiame su šviežiu baziliku.
Skanaus!
Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!