Patiekalas, kurį būtų galima pavadinti "kažkas šiek tiek kitokio" arba "įdomesnė kiaušinienė". Jau ne kartą esu skaičius, kad tofu galima naudot kaip pakaitalą kiaušiniams. Visai šaunus variantas pietums.
Reikia:
- ~200g silk tofu
- 1/4 puodelio miltų
- kelių jelapeno pipiriukų [dėjau du mažyčius, bet man jau buvo per aštru, tad atsargiai]
- keletos alyvuogių
- poros nedidelių pomidorų [naudojau marinuotus]
- pusės svogūno
- šviežių bazilikų lapelių
- česnako skiltelės
- druskos,
- šiek tiek aliejaus
Gaminam šitaip:
Tofu ir miltus susmulkinam blenderiu. Keptuvėj įkaitinam šiek tiek aliejaus, dedam ten smulkintą svogūną, išspaustą česnako skiltelę, pakepinam minutę dvi. Beriam šiek tiek druskos. Tada dedam pipirus, smulkintus pomidorus ir alyvuoges, bazilikus. Šiek tiek pakepinam. Tuomet supilam tofu masę, sumaišom.
Tada viską pilam į kepimo formą [saviškę prieš tai išklojau kepimo popierium], ir pašaunam į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 40min.
Prieš kepant ant viršaus galima užtarkuoti mėgstamo sūrio arba šiaip jį įmaišyt į masę.
Valgyti su mėgiamu padažu.
Ne vegetariška versija - galima pridėt mėgiamos mėsytės, rūkytos/sūdytos lašišos ar pan.
Skanaus!