Biskvitui reikės:
1. 5 kiaušinių;
2. 100 g cukraus;
3. 55 g kvietinių miltų;
4. 20 g kukurūzų krakmolo.
Kremui reikės:
1. 180 g kambario temperatūros sviesto;
2. 120 g cukraus pudros;
3. 180 g varškės;
4. Šaukštelio natūralaus vanilės ekstrakto su sėklytėmis.
Kaip gaminti Kuršėnų vyniotinį?
1. Kiaušinius su cukrumi plakite greita eiga, kol gausite labai purią ir standžią masę.
2. Miltus ir kukurūzų krakmolą sumaišyke ir išsijokite. Labai atsargiai, kokiais trimis kartais, juos įmaišykite į išplaktą kiaušinių masę.
3. Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi padengtą skardą ir labai atsargiai išlyginkite per visą skardos paviršių. Biskvitą kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje (su ventiliatoriaus funkcija) 7-8 minutes.
4. Kol biskvitas dar šiltas, uždenkite jį švariu medžiaginiu rankšluosčiu ir susukite į cilindro formą. Taip susuktas ir atvėsęs biskvitas išliks dar elastingesnis.
5. Kol biskvitas vėsta, pasigaminame kremą. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukraus pudra iki purumo. Įdėkite varškę bei natūralų vanilės ekstraktą ir lengvai, vos keliais prasukimais, permaišykite, kad išliktų varškės tekstūra.
6. Varškės kremą tepkite per visą biskvito paviršių tolygiai, tik ilguosiuose kraštuose palikite po 1 cm tuščia. Tvirtai suvyniokite vyniotinį. Palaikykite bent kelias valandas šaldytuve ir jau galite ragauti.
Visą gaminimo eigą žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadeinį 10:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA: