„Tiek „Forest“, tiek „Soya“ yra Lietuvoje naujos koncepcijos restoranai. Pirmieji jų tikslingai buvo atidaryti kituose Vilniaus rajonuose bei šalies miestuose, siekiant įsitikinti jų patrauklumu lankytojams bei veiklos efektyvumu. Pusmečio rezultatai rodo, jog didžiųjų miestų gyventojai ir svečiai atviri kulinarinėms naujovėms, palankiai vertina individualų dėmesį bei mūsų virtuvės šefų darbą“, – sako „Forest“ restoranus valdančios bendrovės vadovė Viktorija Dūdienė.
Šiandien atidaromas naujasis „Soya“ Vokiečių gatvėje užima daugiau nei 300 kv. metrų, praėjusią savaitę atidarytas „Forest“ – daugiau nei 1000 kv. metrų plotą. Abiejuose restoranuose vienu metu gali būti priimta apie 400 svečių. Jų aptarnavimu ir maisto ruošimu iš viso rūpinasi daugiau nei 50 darbuotojų.
„Restoranas Vokiečių gatvėje visada buvo tiek prestižo, tiek paties restorano šefų profesionalumo, virtuvės išskirtinumo ženklas. Matydami išties gerus abiejų – „Forest“ ir „Soya“ restoranų rezultatus, nusprendėme centrinėje sostinės dalyje jos gyventojams bei svečiams pasiūlyti galimybę rinktis iš kelių skirtingų virtuvių. Dizaineriai profesionaliai susidorojo su iššūkiu per šiek tiek daugiau nei mėnesį pilnai atnaujinti interjerus. Tuo tarpu profesionalūs šefai parengė restoranų meniu, kuriuose atsižvelgta į dabartinius šalies vartotojų poreikius bei naujausias užsienio restoranų tendencijas“, – sako V. Dūdienė.
Atidarant restoraną Vokiečių gatvėje, atnaujintas „Forest“ meniu, kurio pagrindas – atviroje virtuvėje ant griliaus ruošiami mėsos ir žuvies patiekalai bei salotos iš atitinkamo sezono produktų. Dalis jų – Lietuvos ūkininkų tiekiama produkcija. „Forest“ meniu sudarė ir restorano virtuvei vadovauja ne vieną Lietuvos ir tarptautinį įvertinimą, tarp kurių – sidabro medalis 2010 m. Pasaulio kulinarinės taurės konkurse „Culinary World Cup“, diplomas ir bronzos medalis Pasaulio virėjų olimpiadose, pelniusi šefė Liucija Makovska.