• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip patikrinti, ar parduotuvėje perkama mėsa, žuvis, paukštiena yra šviežia ir kokybiška? Dažnas pirkėjas linkęs atidžiai apžiūrėti pasirinktą produktą ar pasikliauti savo uosle.

Kaip patikrinti, ar parduotuvėje perkama mėsa, žuvis, paukštiena yra šviežia ir kokybiška? Dažnas pirkėjas linkęs atidžiai apžiūrėti pasirinktą produktą ar pasikliauti savo uosle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nuo šiol atpažinti sugedusią ar pašvinkusią mėsą, žuvį gali padėti lietuvių sukurta „Elektroninė nosis“. Ji ne tik daug greičiau pagauna blogą kvapą, bet ir praneša apie galimą riziką.

REKLAMA

Nebereikės uostyti?

Parduotuvėse žuvies ar mėsos skyriuose pasirinkimas didžiulis. Tačiau kaip neapsigauti, išsirinkti ir kokybišką, ir šviežią produkciją? Negi pulti uostyti viską iš eilės – ir mėsą, ir žuvį, ir jūros gėrybes?

Pasirodo, lietuvių sukurtas išradimas siūlo alternatyvą jūsų uoslei – tai „Elektroninė nosis“. Tokia nosis veikia dujinių jutiklių pagrindu – ji užuodžia arba įkvepia tam tikras dujas ir pirkėjui aiškiai parodo, ar galima pasirinktą produktą valgyti.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, „Elektroninė nosis“ pritaikyta tirti tik termiškai neapdorotus šviežius produktus. Kai kurie mūsų kalbinti pirkėjai bent jau kol kas tokios naujovės bodisi. Vieni baiminasi, kad nemokės pasinaudoti naujausiomis technologijomis, kiti atšauna labiau pasikliaujantys ne elektronine, o sava nosimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas „Elektroninė nosis“ įdiegta vienoje didžiųjų prekybos tinklų parduotuvių, jei šis projektas pasiteisins, jų atsiras ir kitur.

Neskuba diegti sistemos

Tuo tarpu kiti prekybininkai kol kas diegti „elektroninių nosių“ neskuba ir tvirtina šviežią produkciją ir dabar užtikrinantys visose grandyse – tiek gamyboje, tiek prekyboje.

REKLAMA

Pasirodo, vien šiemet dėl nekokybiškų maisto produktų veterinarijos tarnyba jau sulaukė beveik 900 vartotojų skundų, iš jų trečdalis – pagrįsti. Dažniausiai skundžiamasi dėl šviežios mėsos, jos gaminių, žuvies ar pieno.

Atlikti tyrimai rodo – vertindami maisto produktų kokybę beveik 9 iš 10 pirkėjų dažniausiai atsižvelgia į produkto galiojimo terminą, produkto etiketėje pateiktą informaciją.Dažnai produkto kokybę pirkėjai vertina ir pagal jo kainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų