Populiari dainų atlikėja vilnietė Erika Klimenko-Taja, auginanti du vaikus, teigia, kad jos mišrios šeimos maistas yra gana tradiciškas, lietuviškos, ukrainietiškos bei rusiškos virtuvės ypatumų mišinys. Mat moteris turi visų šių tautų kraujo. “Iš kartos į kartą perėmiau įvairiausių receptų ir tai, manau, tik į naudą, - kalba dainininkė. - Taip sutapo, jog mudu su vyru nevalgome svogūnų, tad jų beveik nenaudojame, o ši daržovė kai kuriuose patiekaluose yra tiesiog nepamainoma. Dažniausiai stengiuosi gaminti neriebų maistą, kiaulienos labai nedaug valgome, bet kartais išties pasmaguriaujame lietuviškais bulvių patiekalais. O pats geriausias gėrimas yra vanduo. Jo, ypač vasarą, geriame daug. Ir dar visa šeimyna mėgsta tik ką išspaustas natūralių vaisių ir daržovių sultis.
Skaitytojams norėčiau pasiūlyti, o gal tiesiog priminti ukrainietišką ar rusišką virtinių receptą, nes mano abi močiutės (viena Rusijoje, o kita Ukrainoje) juos gamindavo".
Taja virtuvėje mėgsta eksperimentuoti, todėl įdarų virtiniams paruošia labai įvairių. Šeimynai virtiniai nepabosta, o vaikai juos gali valgyti kasdien. Kadangi dabar prasideda braškių sezonas, dainininkė rekomenduoja virtinius gaminti su braškėmis.
Virtiniai su braškėmis
Tešlai reikės:
- 1-2 kiaušinių,
- žiupsnelio druskos,
- 0,5 litro kefyro,
- miltų.
Paruošimas:
Iš tešlos padaromi skrituliukai, įdedama braškių, užpilama cukraus ir kaip kas moka sulipina tą tešlos skrituliuką, svarbu nepalikti tarpelių. Mes šeimoje dažniausiai lipiname panašiai kaip kibinukus arba kaip maišiukus, bet parduotuvėse parduodama įvairių formelių šiam procesui palengvinti.
Sulipintus virtinius metame į verdantį pasūdytą vandenį ir kelias minutes paverdame. Patiekiame su sviestu ir grietine, galima dar ant viršaus cukraus užberti, nes pavirtos uogos būna rūgštokos. Vietoj braškių galima dėti įvairių kitų uogų, taip pat varškės, pakepintų kopūstų, virtų bulvių ir kas tik jums skanu.