Ko reikės (4 porcijoms): 1 veganiško fetos blokelio; 600g smulkių pomidoriukų; 3 česnako skiltelių; 4-5 šaukštai nerafinuoto alyvuogių aliejaus; 1/2 puodelio augalinio kremo (naudotas Naturli avižų kremas); 300g šviežių špinatų; 400 g makaronų (svoris pagal nevirtus makaronus; naudota Casarecce forma); druskos; juodųjų pipirų; 1 šaukštelio raudonėlių.
Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (ventiliatorius, kaitinimas iš viršaus ir apačios). Į kepimo skardą įdėkite fetos ir pomidorų, ant viršaus užberkite malto česnako ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite raudonėliais, druska ir juodaisiais pipirais.
Įdėkite į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Prieš pasibaigiant kepimo laikui, išvirkite ir paruoškite makaronus. Iš orkaitės išimkite iškeptą fetą ir pomidorus ir ant viršaus užpilkite augalinės grietinėlės. Sudėkite virtus makaronus ir špinatus ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Plantastic Blondie.