Visų laikų pelningiausia lietuviška Tado Vidmanto komedija „Milijonieriaus palikimas“ – nuotykių kupina istorija apie du brolius: kaime gyvenantį Kęstą (akt. Giedrius Savickas) ir miestietį Vincą (akt. Audrius Bružas). Broliai netikėtai sužino, kad dėdė iš Amerikos paliko jiems po penkis milijonus dolerių. Tačiau šis palikimas turi sąlygų – norėdami gauti pinigus, broliai privalo atlikti daugybę keistų ir linksmų užduočių.
Filmo siužetas ne tik įtraukia žiūrovus, bet ir įkvėpė laidos vedėjus sukurti tradicinį lietuviškos vakarienės patiekalą. Šį kartą jie gamins silkės kapotinį su kelmučiais, bulvėmis ir kitais pagardais. Juk silkė – tikra kiekvieno lietuvio stalo puošmena.
Silkės kapotinis
Kapotiniui reikės:
- Apie 200 g silkės;
- Apie 80 g kelmučių;
- 6-7 vnt ridikėlių;
- 10 vnt marinuotų agurkėlių;
- 8 vnt putpelių kiaušinių;
- Ryšulėlio krapų;
- Ryšulėlio svogūnų laiškų;
- Saujelė žirnių daigų;
- 1 šalotinio svogūno;
- 3 didelių bulvių;
- Alyvuogių aliejaus;
- Prieskonių bulvėms „Sauda“.
Padažui reikės:
- 3 v. š.grietinės;
- 2 v. š. majonezo „Vilniaus „Pirmas lietuviškas“;
- 1 a. š. garstyčių;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- Krapų;
- Česnako granulių „Sauda“;
- Druskos ir pipirų „Sauda“;
- Žirnių daigų.
Gamyba:
Bulves supjaustykite kubeliais, pagardinkite „Saudos“ prieskoniais bulvėms, dėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 20 minučių.
Kol bulvės kepa, išvirkite putpelių kiaušinius ir perpjaukite pusiau. Smulkiom riekelėm supjaustykite ridikėlius.
Bulvėms iškepus, dubenyje sumaišykite gabalėliais pjaustytą silkę, smulkintą svogūną, marinuotus agurkėlius, didžiąją dalį kelmučių, smulkintus svogūnų laiškus, krapus ir iškeptas bulves.
Pasiruoškite padažą: trintuvėje sumaišykite grietinę, Vilniaus „Pirmą lietuvišką“ majonezą, garstyčias, šaukstą citrinos sulčių, krapus, pagardinkite druska bei pipirais.
Serviruokite: į kulinarinį žiedą dėkite silkę su agurkėliais, bulvėmis bei kelmučiais, padarykite gražią formą. Ant viršaus dėkite pasiruošto padažo ir jį tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. Tuomet dėkite ridikėlių griežinėlius, papuoškite krapais.
Šalia silkės kapotinio sudėkite likusius kelmučius, putpelių kiaušinius, žirnių daigus, ridikėlius, kelis šaukštelius padažo ir viską pagardinkite šviežiais žalumynais. Skanaus!
Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!