Antienos krūtinėlei reikės:
1. 2 anties krūtinėlių;
2. Druskos;
3. Pipirų;
4. Rūkyto ypač tyro alyvuogių aliejaus;
5. Šaukšto lydyto sviesto.
Pastarnokų tyrei reikės:
1. Pastarnoko šaknies;
2. 1 stiklinės grietinėlės.
Kaip gaminti antienos krūtinėlę?
1. Anties krūtinėlės odelę įpjaukite tinkleliu, kad krūtinėlė kepdama neišsiriestų ir išlaikytų savo formą. Kad būtų lengviau įpjauti, krūtinėlę galima palaikyti šaldiklyje, kad odelė būtų tvirtesnė.Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Antienos krūtinėlę įdėkite į vakumo maišelį, atsparų karščiui, pašlakstykite rūkytu aliejumi ir su vakumo aparatu ištraukite orą. Gaminant tokiu būdu sultys neišgaruos ir visas skonis liks mėsoje, kuri išliks ypač minkšta.
3. Taip paruoštą antienos krūtinėlę virkite iki 65°C įkaitintoje orkaitėje su garų funkcija apie 2 valandas.
4. Garuose vakume išvirtą krūtinėlę labai gerai nusausinkite ir paskrudinkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šaukštu lydyto sviesto, pirma odele žemyn ir tuomet apvertus. Skrudinkite aukštoje temperatūroje labai trumpai, kad krūtinėlė išliktų sultinga.
Kaip gaminti pastarnokų tyrę?
1. Į įkaitinta keptuve įpilkite alyvuogių aliejaus ir suberkite vienodo dydžio gabaliukais supjastytą pastarnoko šaknį.Pastarnoką kepkite iki gražios auksinės spalvos, įpilkite stiklinę grietinelės ir troškinkite, kol suminkštės.Trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
2. Prie antienos krūtinėlės su pastarnokų tyre labai tiks švelniai džiovinti konservuoti pomidorai.
Visą gaminimo eigą žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA: