4 asmenims, apie 40 min: 500 g kiaulienos faršo; 2 kiaušiniai; 1 mažas svogūnas; 1 šaukštelis džiovintų žolelių mišinio (raudonėlis, dašis,bazilikas); 100 g džiovintų abrikosų; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų baltųjų pipirų; 1 st. džiuvėsėlių; aliejaus kepimui.
Kotletų receptas
Džiovintus abrikosus užmerkite šiltame vandenyje ir išmirkykite. Į faršą berkite džiovintas žoleles, druską, pipirus, įtarkuokite svogūną, sudėkite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Galite masę į dubenį mesti iš aukščiau, taip į masę pateks daugiau oro ir kotletai bus puresni.
Formuokite nedidelius kotletus ir į vidų įspauskite po abrikosą (jei abrikosai dideli, tuomet perpjaukite pusiau), apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių, kol kotletai iškeps. Tiekite su norimu garnyru.