Kivis + graikiniai riešutai
Kivis. Šis vaisius – puikus antioksidantų, vitaminų E ir C šaltinis. Pastarojo kiviuose netgi daugiau nei apelsinuose. Be to, kiviuose kalio daugiau nei bananuose. Mažose juodose sėklytėse randama daug alfa lanolininės rūgšties ir organizmui reikalingų omega-3 riebiųjų rūgščių. Jei dar įsigudrintum suvalgyti jį su visa odele (pavyzdžiui, suplakusi virtuvės kombainu), papildytum maistinių skaidulų atsargas.
Graikiniai riešutai. Tai maistinių skaidulų, magnio, omega-3 rūgščių ir baltymų šaltinis. Svarbiausia – kad riešutai būtų nesūdyti ir neskrudinti. Vienai porcijai užteks 7 puselių.
Varškė + riešutų sviestas
Varškė. Jos šiam sveikam užkandžiui reikės ¼ stiklinės. Neriebios, nesūdytos.
Riešutų sviestas. Arbatinis šaukštelis riešutų sviesto, ištrintas su varške, papildys organizme baltymų, omega-3 rūgščių, vitamino E ir magnio atsargas. Tai puikus sotus užkandis, užtikrinsiantis sotumo jausmą iki kito valgymo.
Rupių miltų paplotėlis + kiaušinienė
Paplotėlis. Rinkis tokį, kuriame nėra daugiau nei 100 kcal. Ir nesibaimink angliavandenių – jie padeda tvirtėti raumenims, o grūdai papildo organizmą skaidulomis, baltymais, vitaminu E ir cinku.
Kiaušinienė. Riebiojo trynio geriau atsisakyk. Išplak 2 kiaušinio baltymus su žiupsneliu tarkuoto parmezano ir įvyniok į paplotėlį. Idealus užkandis po treniruotės.
Jogurtas + smulkinti migdolai
Jogurtas. Neriebus jogurtas aprūpina organizmą baltymais, kalciu, vitaminais A ir B12 bei magniu.
Migdolai. Užbarsčius jogurtą smulkintais riešutais jame dar pagausės gerųjų riebalų, kurie suteiks tau energijos ir sotumo ilgam, be to, toks užkandis papildys virškinimą gerinančių maistinių skaidulų atsargas.
Avokadas + Kalakutiena
Avokadas. Juose gausu gerųjų riebalų, mažinančių cholesterolio koncentraciją organizme, foliantų, vitamino E ir gliutationo – baltymo, itin svarbaus širdies veiklai. Supjaustyk avokadą į 4 dalis išilgai.
Kalakutiena. Supjaustyk be riebalų keptą kalakuto krūtinėlę į tiek riekelių, kiek turi avokado gabalėlių. Apvyniok mėsą apie avokado skilteles. Kalakutienoje daug baltymų, geležies, cinko, vitamino B12, fosforo ir kalio.
Kiaušinis + pita
Kiaušinis. Sumaišyk supjaustytą kietai virtą kiaušinį su truputėliu neriebaus majonezo ir žiupsneliu mėgstamų prieskonių. Nors kiaušinio tryniuose esama cholesterolio, nieko baisaus – šioje kiaušinio dalyje taip pat apstu maistingųjų medžiagų, vitaminų, gerųjų riebalų.
Pita. Paskleisk kiaušinių salotas ant nedidelio gabalėlio rupių grūdų pitos. Organizmą papildysi sudėtiniais angliavandeniais, maistinėmis skaidulomis, baltymais, vitaminais A ir B12.
Šokoladas + migdolai
Šokoladas. Išsirink skaniausią juodąjį šokoladą, kuriame būtų ne mažiau kaip 70 procentų kakavos. Užkandžiui užteks 4 nedidelių jo plytelių. Geros kokybės juodajame šokolade gausu antioksidantų, jie gali sumažinti padidėjusį kraujospūdį, mažina cholesterolio koncentraciją.
Migdolai. 6 migdolai šiek tiek sulėtins virškinimo procesą, o tai reiškia, kad ir stabdys cukraus kiekio padidėjimą kraujyje.
Pusryčių bandelė + sūris
Bandelė. Rinkis rupaus malimo grūdų bandelę – taip papildysi organizmą sudėtiniais angliavandeniais. Perpjauk bandelę pusiau, aptepk kečiupu.
Sūris. Aptepk bandelę 2 arbatiniais šaukšteliais neriebios rikotos ir užbarstyk šiek tiek tarkuoto parmezano. Tokius sumuštinukus apkepk orkaitėje. Pamatysi, skonis – visai kaip picos. O riebalų – mažiau, produktai – sveikesni.
Bananas + riešutų sviestas
Bananai. Šiame vaisiuje gausu magnio. Supjaustyk nedidelį bananą griežinėliais.
Riešutų sviestas. Aptepk kiekvieną gabalėlį trupučiu riešutų sviesto (ne daugiau kaip pusė arbatinio šaukštelio vienam griežinėliui). Riešutų sviestas praturtins užkandį baltymais ir sveikaisiais riebalais.