Kirsten Morningstar sako, kad nereikėtų vienu metu bandyti visų žemiau pateiktų galimų variantų, o išsirinkti tokį, kuris atrodo priimtiniausias. Taip pat ji pabrėžia, kad gali būti taip, jog patiekalo skonis jums nepatiks, todėl ingredientus gali tekti pakeisti ir ne vieną kartą, kol atrasite geriausią jums, rašoma openfit.com.
Avokadas
Ištirpintą puodelį sviesto pakeiskite puodeliu sutrinto avokado, tada 25 laipsniais sumažinkite orkaitės kepimo temperatūrą ir šiek tiek pailginkite kepimo laiką. Avokadas produktui suteiks šiek tiek žalsvą atspalvį, todėl jis geriausiai tiks tamsiems gaminiams.
Bananas
Sviestą galite pakeisti ir bananu – tiesiog jį sutrinkite ir įdėkite į savo kepinį, kepimo laiką sutrumpinkite 25 procentais. Taip pat nepamirškite, kad bananai suteiks papildomo saldumo, todėl galbūt galėsite sumažinti naudojamo cukraus kiekį. Bananas puikiai tiks kepant sausainius, bandeles, pyragus ir net duoną.
Graikiškas jogurtas
Vietoj puodelio sviesto naudokite puodelį neriebaus graikiško jogurto. Jis suteiks papildomų baltymų (maždaug 17 gramų) ir kalcio. Šis pakaitalas geriausiai tinka pyragams, bandelėms ir sausainiams.
Slyvos
Sutrinkite ¾ puodelio džiovintų slyvų ir ¼ puodelio krašto vandens, kad gautumėte slyvų „sviestą“, kurį galėsite naudoti kaip pakaitalą. Jis suteiks saldumo, todėl apsvarstykite cukraus kiekį recepte. Slyvas geriausia naudoti pyraguose ir kituose tamsiuose kepiniuose.
Chia sėklos
Šiose sėklose gausu skaidulų ir kitų maistinių medžiagų, todėl drąsiai sviestą keiskite jomis. Sumaišykite 3 šaukštus chia sėklų su puodeliu vandens ir leiskite mišiniui pastovėti 15 minučių. Tai prilygs puodeliui tirpinto sviesto. Naudokite kepdami pyragus, duoną ir bandeles.