Šiuo sudėtingu laikotarpiu prekiautojai turgavietėse turi taikyti griežtesnes nei įprastai higienos užtikrinimo priemones ir laikytis privalomųjų maisto tvarkymo ir kitų reikalavimų.
Atkreiptinas ypatingas dėmesys į atvejus, kai prekiautojai negali užtikrinti sustiprintos nefasuotų maisto produktų apsaugos nuo galimos taršos (pvz., įsirengti atitvarus nuo lankytojų, apsaugančius vartojimui paruoštus nefasuotus maisto produktus nuo galimos taršos). Tokiu atveju nefasuotais maisto produktais, kurie prieš juos vartojant nebus plaunami, termiškai apdorojami, lupami, gliaudomi ar pan., galima prekiauti tik iš anksto juos supakavus.
Prekiaujantieji termiškai apdorotais (virtais, rūkytais) ir žaliais gyvūninės kilmės produktais turi dėvėti apsaugines priemones (chalatus, pirštines, prijuostes ir pan.), o vienkartines apsaugines priemones keisti kaskart susiteršus gyvūninės kilmės medžiagomis (mėsa, riebalais, krauju ir kt.). Apsaugines priemones privaloma dėvėti ir prekiaujant kitais nefasuotais produktais (sveriamais sausainiais ir kt.).
Turgaviečių administratoriams VMVT rekomenduoja informuoti lankytojus apie asmens higienos laikymosi būtinybę, skatinti juos eilėse laikytis saugaus (ne mažesnio kaip 1 m) atstumo, sudaryti sąlygas tinkamai lankytojų ir darbuotojų rankų higienai.
Pasibaigus prekybai turgavietės patalpos, prekystaliai bei kiti paviršiai turėtų būti kruopščiai išvalomi ir dezinfekuojami. VMVT rekomendacijas prekybai maisto produktais turgavietėse galima rasti čia, visos VMVT rekomendacijos verslui ir vartotojams čia.