Prieš tai reikia žinoti kelis dalykus. Medikė teigia, jog plauti braškes būtinai reikia su koteliais. „Plaunant vanduo patenka į vidų ir braškės praranda šiek tiek savo skonio, jos pasidaro šiek tiek vandeningos“, - sako K. Vaitkūnienė.
Be gaivaus skonio šios uogos pasižymi ir keliomis kitomis savybėmis. Braškės turi daug vitamino C. Daugiau, nei citrusiniai vaisiai. Negana to, jos nėra kaloringos. „Braškės labai tinka dietinei mitybai, jos turi mažai kalorijų. 100g braškių turi 30-35 kcal“, - sako medikė.
Tačiau privalu žinoti, kad braškėse esanti dviejų rūšių rūgštis gali dirginti skrandį. „Su kalciu sudaro netirpius junginius ir gali skatinti dantų eduonį, gali provokuoti šlapimo organų akmenligę“, - perspėja Kristina Vaitkūnienė. Medikė teigia, jog braškės su pienu itin tinka, nes jame esantis kalcis neutralizuoja braškėse esančią rūgštynių rūgštį.
Išsamiau žiūrėkite laidos „Kulinariniai triukai“ siužete.