Vis dėlto jokiu būdu neišmeskite šių vadinamųjų siūlų, nes jie yra ypač vertingi jūsų sveikatai, rašo novate.ru.
Ekspertų teigimu, būtent juose kaupiasi pagrindinės maistinės medžiagios, reikalingos jūsų organizmui.
Jose kaupiasi visos reikalingos medžiagos organizmui - kalis, maistinės skaidulos, vitaminas A bei vitaminas B6.
Bananų nauda neabejojama
Taip pat skelbiama, kad saldus šio vaisiaus minkštimas skatina organizme serotonino, vadinamo laimės hormonu, gamybą. Todėl, kasdien valgant bananus, galima atsikratyti liūdesio ir dirglumo.
Bananas yra nepakeičiamas užkandis, kai tingisi gaminti, mat pagal kaloringumą prilygsta bulvei. Be to, jis greitai suteikia sotumo jausmą.
Mokslininkai aptiko banano minkštime medžiagų, pakeliančių darbingumą ir gerinančių atmintį. Dėl didelio B grupės vitaminų kiekio jį galima naudoti kaip priemonę nuo streso.
Banano minkštimas lengvai virškinamas ir nedirginantis skrandžio gleivinės, todėl jis naudingas sergantiesiems gastritais, nesvarbu ar skrandžio rūgštingumas yra per didelis, ar per mažas. Šiuose vaisiuose yra ir aminorūgšties triptofano, o ji garsėja kaip natūralūs migdomieji.