Atrodytų, kas gi čia sudėtingo? Net ir šaldytuvo atitirpinimas, anksčiau reikalaudavęs viso pusdienio darbo, dabar – juokų reikalas: dauguma modernių šaldytuvų turi specialią funkciją, taigi su aplink juos neteks šliaužioti keliais su rankšluosčiais ir skudurais. Ir vis dėlto kad šaldytuvas būtų ne tik švarus, bet ir tvarkingas, teks perprasti keletą taisyklių.
1. Išjunk šaldytuvą ir ištrauk iš jo visus produktus.
2. Gali palikti šaldytuvą atitirpti savaime, o kad procesą pagreitintum, statyk į jį dubenį su karštu vandeniu.
3. Kad tirpstantis sniegas nelašėtų ant grindų, po šaldytuvu pakišk gilų padėklą.
4. Jokiu būdu negrandyk nuo šaldytuvo sienelių ledo – gali pažeisti šaldymo vamzdelius arba susižeisti pati. Jei nori ledo luitus nuo sienelių pašalinti greičiau – geriau nukreipk iš tolėliau į juos šiltą plaukų džiovintuvo oro srovę.
5. Kol šaldytuvas šyla, išrūšiuok produktus, kurie buvo į jį sudėti: daržovės, vaisiai, mėsa, pusfabrikačiai, desertai, ledo kubeliai ir kt.
6. Kai šaldytuvo kamera visiškai atitirps, išplauk jo stalčius ar lentynėles, sausai nušluostyk.
7. Sudėliok produktus į šaldymo kamerą pagal rūšis, geriausia kiekvienai jų skirdama atskirą lentyną ar skyrelį.
8. Šaldymo kameroje apatinėje lentynoje geriausia laikyti šaldytus vaisius ir daržoves, vidurinėje – mėsą ir žuvį, viršutinėje – pusfabrikačius ir ledus.
9. Šaldymo kamerą reikia pildyti taip, kad nesutriktų laisva oro cirkuliacija, nes tik taip visi joje esantys produktai bus šaldomi tolygiai.
10. Mėsą laikyk supjaustytais reikiamo dydžio gabalėliais, o žuvį – visą, nepjaustytą.
11. Į šaldymo kamerą nedėk produktų, kuriuose yra želatinos.
12. Negalima šaldyti agurkų, ridikų, bananų, džemo, pieno produktų, kiaušinių, sūrių.