Kadangi pagrindinių maisto produktų kainos ir toliau auga, daugelis ieško būdų, kaip sumažinti išlaidas. Nesvarbu, ar ieškote nuolaidų, ar perkate daug prekių, kai nukrenta kaina – sutaupyti nori visi.
Nors tai žino ne visi, sviestą saugu užšaldyti ir, kaip patvirtino vyriausioji šefė, tinkamai laikomas sviestas gali taip stovėti iki metų.
Kaip geriausia užšaldyti sviestą?
Kalbėdama su „The Mirror”, Anna Williams – vyriausioji konditerijos šefė apdovanojimą pelniusiame „Fallow Restaurant” – pasidalijo, kaip geriausiai užšaldyti sviestą.
Paaiškinusi, kad „100 procentų” įmanoma saugiai laikyti sviestą šaldiklyje, ji pasakė, kad yra geriausias būdas, kaip tai daryti.
Anna pasakė: „Pagrindinis dalykas, kaip ir su kitais maisto produktais, kurie patenka į šaldiklį, yra įsitikinti, kad jis uždengtas – geriausias variantas yra pakuotė, kurioje jis yra supakuotas, arba riebalams atsparus popierius, o tada verta įdėti į sandarų indelį.”
Be to, ji atskleidė, kad toks sviesto laikymas nepakeis skonio ar tekstūros, nes sviestas išlieka „toks pat geras, koks ir buvo”.
Šaldiklyje gali būti iki vienerių metų
Priklausomai nuo sviesto rūšies, jis šaldiklyje gali būti net iki vienerių metų, jei yra tinkamai laikomas.
„Paprastai nesūdytas sviestas gali būti šaldiklyje nuo keturių iki šešių mėnesių”, – tarė Anna. „Sūdytas gali stovėti šiek tiek ilgiau – iki metų – nes jame yra druskos, kuri padeda maistui nepasenti kiek ilgiau.”
Ji pridūrė, kad jį taip pat paprasta atitirpinti.
„Jei jums jo reikia gana greitai, galite jį atšildyti mikrobangų krosnelėje, naudodami dešimt sekundžių intervalus, geriausias būdas yra atitirpinti šaldytuve, jeigu turite laiko”, – pasakojo šefė.
Jos pagrindinis patarimas: jei neketinate visada naudoti daug sviesto, supjaustykite jį į kubelius, sušaldykite, o tada tiesiog naudokite, kai tik prireikia.