Šaltinis:
TV3
REKLAMA
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl planinių patikrinimų metu nustatytų grubių pažeidimų, laikinai sustabdyta kavinės ,,Flamingas” Vilniuje ir sezoninio prekybos kiosko (kebabinės) Trakuose veikla. Šios įmonės galės pradėti dirbti tik pašalinę visus patikrinimų metu nustatytus trūkumus ir inspektoriams pakartotinai patikrinus. Patikrinus UAB ,,Femijas” priklausančią kavinę ,,Flamingas”, Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nustatė grubių higienos ir savikontrolės pažeidimų. Šioje viešojo maitinimo įmonėje nevykdytos būtinos savikontrolės sistemos procedūros, tvarkant maistą sudaromos sąlygos atsirasti kryžminei taršai. Gaminamų patiekalų technologiniai aprašymai buvo parengti paviršutiniškai, neišsamiai. Trūko priemonių darbuotojų rankoms, gamybos paviršiams dezinfekuoti, ne visi darbuotojai buvo išklausę higienos įgūdžių mokymo kursus. Įmonėje neužtikrintos maisto produktų laikymo sąlygos bei atsekamumas – rasta 13,4 kg neženklintų, neaiškios kilmės pusgaminių. Šios viešojo maitinimo įmonės higienos būklė įvertinta 1 balu (higienos būklė labai bloga). Kavinės ,,Flamingas” administracijai nurodyta saugiai sunaikinti rastus neaiškios kilmės pusgaminius. Trakų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai po sezoninio prekybos kiosko (kebabinės) patikrinimo taip pat laikinai uždraudė šio kiosko savininkui užsiimti maisto tvarkymo veikla. Patikrinimo metu kioske virš grilio, kuriame buvo kepami kebabai, nebuvo ventiliacijos gartraukio, maisto produktai buvo laikomi nepaisant saugios kaimynystės ir temperatūros režimų reikalavimų. Patalpos buvo nešvarios, netvarkingos, ant stalo voliojosi prieskoniai ir padažų pakuotės. Prie nevalytos plautuvės buvo padėtos dezinfekavimo priemonės, tačiau jų galiojimo laikas pasibaigęs. Nešvariame šaldytuve buvo netvarkingai sugrūsti kiaušiniai, duona, pomidorai, grietinė, gėrimai. Savikontrolės žurnalai nebuvo pildomi. Darbuotojas (kiosko savininkas) dirbo be specialių drabužių, jo sveikatos žinių atestavimo pažymėjimo galiojimas buvo pasibaigęs šių metų gegužės mėnesį. Trakų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šią kebabinę priskyrė padidintos rizikos įmonių grupei.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl planinių patikrinimų metu nustatytų grubių pažeidimų, laikinai sustabdyta kavinės ,,Flamingas” Vilniuje ir sezoninio prekybos kiosko (kebabinės) Trakuose veikla. Šios įmonės galės pradėti dirbti tik pašalinę visus patikrinimų metu nustatytus trūkumus ir inspektoriams pakartotinai patikrinus. Patikrinus UAB ,,Femijas” priklausančią kavinę ,,Flamingas”, Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nustatė grubių higienos ir savikontrolės pažeidimų. Šioje viešojo maitinimo įmonėje nevykdytos būtinos savikontrolės sistemos procedūros, tvarkant maistą sudaromos sąlygos atsirasti kryžminei taršai. Gaminamų patiekalų technologiniai aprašymai buvo parengti paviršutiniškai, neišsamiai. Trūko priemonių darbuotojų rankoms, gamybos paviršiams dezinfekuoti, ne visi darbuotojai buvo išklausę higienos įgūdžių mokymo kursus. Įmonėje neužtikrintos maisto produktų laikymo sąlygos bei atsekamumas – rasta 13,4 kg neženklintų, neaiškios kilmės pusgaminių. Šios viešojo maitinimo įmonės higienos būklė įvertinta 1 balu (higienos būklė labai bloga). Kavinės ,,Flamingas” administracijai nurodyta saugiai sunaikinti rastus neaiškios kilmės pusgaminius. Trakų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai po sezoninio prekybos kiosko (kebabinės) patikrinimo taip pat laikinai uždraudė šio kiosko savininkui užsiimti maisto tvarkymo veikla. Patikrinimo metu kioske virš grilio, kuriame buvo kepami kebabai, nebuvo ventiliacijos gartraukio, maisto produktai buvo laikomi nepaisant saugios kaimynystės ir temperatūros režimų reikalavimų. Patalpos buvo nešvarios, netvarkingos, ant stalo voliojosi prieskoniai ir padažų pakuotės. Prie nevalytos plautuvės buvo padėtos dezinfekavimo priemonės, tačiau jų galiojimo laikas pasibaigęs. Nešvariame šaldytuve buvo netvarkingai sugrūsti kiaušiniai, duona, pomidorai, grietinė, gėrimai. Savikontrolės žurnalai nebuvo pildomi. Darbuotojas (kiosko savininkas) dirbo be specialių drabužių, jo sveikatos žinių atestavimo pažymėjimo galiojimas buvo pasibaigęs šių metų gegužės mėnesį. Trakų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šią kebabinę priskyrė padidintos rizikos įmonių grupei.