Sveikos mitybos entuziastė Gabrielė
Viena iš dviejų merginų, labiausiai sužavėjusių naujojo šou komisiją, Gabrielė Radavičiūtė (28 m.) mano, kad papirko nuoširdžiu bendravimu ir aistra sveikam, sportuojantiesiems skirtam maistui. Merginos patiekaluose daug baltymų, mažai angliavandenių, nėra cukraus, miltų ir kitų mažiau naudingų ar net žalingų produktų.
„Propaguoju aktyvų gyvenimo būdą, tačiau po vienos operacijos kurį laiką negalėjau daug judėti. Kadangi nenorėjau prarasti raumeninės masės, nusprendžiau pasidomėti mityba sportuojantiems. Pradėjau internete ieškoti specialių receptų, gaminti, fotografuoti ir kelti patiekalų nuotraukas į socialinį tinklą „Instagram“. Greitai susilaukiau komplimentų iš draugų ir netgi raginimų išleisti savo knygą“, – pasakojo Gabrielė, atrankos metu pagaminusi sveikuolišką patiekalą – Portobelo grybą, įdarytą kalakutienos faršu, šparaginėmis pupelėmis ir vynuoginiais pomidorais, paskanintą sūriu be laktozės ir putpelės kiaušiniu.
Improvizacijas virtuvėje dievinantis Liudas
Kitas atranką įveikęs kandidatas Liudas Česnulis (17 m.) teigė, kad didžiausias pavyzdys virtuvėje jam – mama. Būtent stebėdamas, kaip ji gamina, vaikinas panoro šioje srityje išbandyti ir save. „Virtuvėje pradėjau eksperimentuoti prieš dvejus, trejus metus. Supratau, kad man tai labai patinka, tad vis daugiau laiko skiriu receptų paieškai bei tobulėjimui“, – teigė jaunuolis.
Atrankos metu Liudas komisiją nustebino kavos ir kriaušių pyragu. Jo pagrindas – kavos tešla, o ant viršaus – plaktas kiaušinis su kondensuotu pienu ir pjaustytomis kriaušėmis. Anot jaunuolio, jam smagu gaminti įvairų maistą – tiek desertus, tiek ką nors iš mėsos, tiek miltinius patiekalus. Tiesa, būsimas šou dalyvis prisipažino, kad didžiausias iššūkis projekte jam būtų ruošti žuvį.
Jauniausias ketvertuko dalyvis Mantvydas
Jauniausiam projekto dalyviui Mantvydui Riškui dar tik šešiolika, tačiau vaikinas teigia, kad maisto gaminimu susidomėjo jau prieš porą metų. „Vaikystėje virtuvėje mėgau padėti savo auklei. Turbūt tada ir gimė meilė kulinarijai,“ – pasakojo vaikinas.
Šešiolikmetis komisijai pristatė savo firminį patiekalą – sūdytą lašišą („Gravlax“), patiektą ant naminės ruginės duonos trapučio, su krienų kremu, žolelių tyre, marinuotais svogūnėliais bei šviežiomis žolelėmis.
Šou „Svajonių šefas“ tikslas – atrasti jaunus talentus, suteikti galimybę pasisemti vertingos patirties ir padrąsinti įgyvendinti savo svajones. Siekti savo svajonių pasiryžęs ir Mantvydas. Anot vaikino, šis projektas bus tarsi savęs išbandymas. Čia jis tikisi patikrinti save ir, jei pasiseks, vėliau tikrai sieti savo ateitį su gastronomijos pasauliu.
Apie nuosavą restoraną svajojanti Julija
Morengus su angliško sviesto kremu ir laukinėmis, miške rinktomis, uogomis komisijai patiekusi Julija Galenko (24 m.) mano, kad atrankos metu išsiskyrė savo deserto estetika. Anot jos, desertai bei miltiniai patiekalai yra jos „arkliukas“, tuo tarpu kiek sunerims, jei projekto metu teks kepti duoną, mat to daryti pripažįsta dar nemokanti.
Julijos gyvenimo siekis yra kada nors atidaryti savo restoraną, tad šis projektas – puikus šansas pasisemti patirties, kuri pravers įgyvendinant svajonę. „Iki šiol negaliu patikėti, kad esu čia. Šiuo metu mums vyksta mokymai, kurių metu kartu su projekto ambasadoriumi Linu Ginaičiu jau spėjome apsilankyti įvairiuose sostinės restoranuose, pamatyti jų užkulisius bei sužinoti kulinarijos meno subtilybes. Visa tai panaudosiu projekto metu, namuose ir, be abejo, atidarant nuosavą restoraną“, – neabejoja naujojo projekto dalyvė.
Šou „Svajonių šefas“ – tai bendras trijų Baltijos šalių projektas, kurio metu dvylika kulinarijos entuziastų varžysis dėl svajonių šefo titulo. Dalyviai turės atlikti įvairias teisėjų jiems paskirtas užduotis ir išbandyti savo kulinarinius gebėjimus varžydamiesi tarpusavyje. Jų pasirodymai bus vertinami maisto ekspertų iš trijų Baltijos šalių.