Pasirodo, sūrio sudėtyje yra specialaus chemikalo, kuris padeda sumažinti riziką susirgti širdies ligomis, sulėtina senėjimą bei padidina vidutinę gyvenimo trukmę, rašo brightside.me.
Mokslininkai pratęsė bandymus ir laboratorijoje. Išsiaiškinta, jog gyvūnai, valgę sūrį, gyvena ilgiau.
Italijoje buvo atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 800 žmonių. Tie, kurie reguliariai į savo mitybos racioną įtraukia sūrį, turi mažiau problemų su širdimi ar kraujagyslėmis. Taip pat šių žmonių rizika susirgti širdies nepakankamumu 40 proc. mažesnė.
Mokslininkai tiki, kad chemikalas (poliaminas), esantis sūryje, padeda organizmui atsikratyti toksinių medžiagų.
Tiesa, sūris yra kaloringas produktas ir tokiu būdu kitiems gali tik pakenkti. Tad svarbu suprasti, kad poliamino galima aptikti ir kituose maisto produktuose: žirneliuose, kukurūzuose ir nesmulkintų grūdų produktuose.