Reikės: 350 g varškės (9 % riebumo); 150 g miltų; 1 didelio obuolio (saldaus); 2 kiaušinių; 3 valg. š. natūralaus jogurto.
Prieskoniai: 3 valg. š. cukraus; 1 arb. š. kepimo miltelių; 1 arb. š. vanilinio cukraus; ¼ arb. š. druskos; aliejaus kepimui.
GAMINIMAS
Į vieną dubenį sudedame varškę, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir gerai ištriname šakute. Į tą patį dubenį sudedame nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, jogurtą ir išmaišome.
Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska.
Miltus sumaišome su varškės mase.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Drėgnomis rankomis formuojame storesnius (~1 cm storio), nedidelius, apvalius blynelius.
Dedame į keptuvę, kepame iš abiejų pusių, kol šie išsipučia ir gražiai paruduoja. Patiekiame su grietine, uogiene ar uogomis. Skanumėlis!!!
Šaltinis: Lithuanian in the USA