Bent du kartus per savaitę valgykite žuvį, jūros gėrybes, gerkite žuvų taukus (jeigu nepakenčiate natūralių, galima įsigyti kapsulėmis).
Tikriausiai ne kartą girdėjote, kad žmogaus imunitetas smarkiai priklauso nuo žarnyno mikrofloros. Tai tiesa, todėl vartokite rūgštaus pieno produktus (biojogurtą, biokefyrą). Ypač vertingas naminis jogurtas.
Valgykite daugiau kopūstų, ruginės duonos su sėlenomis, moliūgų ir saulėgrąžų sėklų, riešutų ir kitų produktų, kuriuose gausu ląstelienos. Atminkite, kad ląsteliena – tai natūralus sorbentas, sugeriantis kenksmingas medžiagas.
Vartokite maistui augalinės kilmės riebalus – užpilkite salotas alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių padažu, džiaukitės skaniu užkandžiu ir puikia sveikata! Kad ir kaip paradoksaliai tai skamba, bulves rudenį geriau ne virti, o kepti (naudoti apkepams ir pan.). Taip jos geriau įsisavinamos.
Valgykite daug šviežių daržovių, vaisių ir uogų – vėlyvųjų obuolių, moliūgų, arbūzų ir šaltalankių. Šiuose produktuose gausu antioksidantų, vitaminų A, C, E.
Per dieną išgerkite ne mažiau kaip po 1,5 litro skysčių. Tai gali būti vanduo, šviežiai spaustos sultys, arbata su citrina, propoliu arba medumi.
Būkite sveiki!