Niujorke dirbanti mitybos specialistė Maria Bella padėjo išsiaiškinti, ką reikėtų valgyti, kad mūsų veido oda spindėtų.
Ji teigė, jog svarbiausias žingsnis gražesnės odos link – vanduo, kurio per dieną rekomenduojama išgerti 2-3 litrus. Maria Bella skatina valgyti daugiau liesų baltymų ir skaidulų, sumažinti suvartojamo cukraus ir pieno produktų kiekį, nepamiršti į mitybą įtraukti omega-3 riebalų rūgščių, vitamino A, E ir D turinčio maisto.
Ji taip pat patarė išbandyti žemiau pateiktą 7 dienų mitybos planą, padėsiantį išvalyti odą ir suteikti jai spindesio.
1 diena
Pusryčiai: kiaušinių baltymų omletas, pagardintas smulkintais svogūnais, grybais, špinatais ir žaliąja paprika. Pietūs: rudens sriuba. Ją išsivirkite iš pomidorų, morkų, imbiero bei vištienos krūtinėlės gabalėlių. Vakarienė: kalafijorų košė. Išvirtus kalafijorus sutrinkite, įmaišykite šiek tiek varškės sūrio, pagardinkite česnaku, juodaisiais pipirais ir druska.
2 diena
Pusryčiai: moliūgų tyrė ir jogurtas. Graikišką jogurtą, moliūgų tyrę, bananą, šiek tiek linų sėmenų ir cinamoną sudėkite į maisto smulkintuvą ir sumaišykite. Gautą tyrę 1 valandai padėkite į šaldytuvą, o po to ragaukite. Pietūs: salotos su avokadais. Supjaustykite romanines salotas, špinatus, avokadą. Viską sudėkite į dubenį, pagardinkite tunu arba virtu kiaušiniu, tarkuotomis morkomis, burokėliais. Prieš valgant, salotas galima apšlakstyti citrinos sultimis ar alyvuogių aliejumi. Vakarienė: špinatų, artišokų ir daržovių salotos.
Jums prireiks spiralėmis supjaustytos cukinijos, alyvuogių aliejaus, askaloninio česnako, atšildytų ir perpus perpjautų artišokų, šviežių špinatų ir šiek tiek balto sauso vyno. Viską sumaišius turėsite gardų patiekalą.
3 diena
Pusryčiai: kininio ožerskio (goji) uogų kokteilis. Jums reikės špinatų, lapinio kopūsto, obuolio, aviečių, kininio ožerskio uogų, chia sėklų ir nesaldinto sojų pieno. Viską sudėkite į maisto smulkintuvą. Kokteilį patiekite atšaldytą. Pietūs: žolelėmis pagardinta lašiša. Lašišą ir prieskonines žoleles maždaug 20 minučių kepkite įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant žuvį, ją apšlakstykite citrinos sultimis. Vakarienė: lengva vakarienė su tunu. Keptuvėje pakepkite brokolius, išvirkite bolivinės balandos (quinua) kruopas. Joms atvėsus, į dubenį sudėkite tuną, brokolius ir kruopas, ir viską pagardinkite alyvuogių aliejumi. Skanaus.
4 diena
Pusryčiai: kantalupos dubuo. Perpus perpjaukite kantalupą, išskobkite sėklas, įdėkite kelis šaukštus nesaldinto sojų jogurto, linų sėmenų ir viską apiberkite cinamonu. Mėgaukitės gardžiu ir gaiviu patiekalu. Pietūs: pupelių salotos. Į dubenį sudėkite pupeles, supjaustytus svogūnus, petražoles, paprikas, apšlakstykite citrinos sultimis arba sumaiškite su garstyčiomis, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Į salotų lapus įdėkite nedidelį kiekį pupelių salotų ir ragaukite. Vakarienė: kepta vištiena su avokadų ir agurkų salotomis. Keptuvėje pakepkite vištienos krūtinėlę. Dubenyje sumaišykite avokadą, agurką, kalendrą ir citrinos sultis. Į lėkštę įdėkite vištieną ir salotas. Skanaus.
5 diena
Pusryčiai: 2 kietai virti kiaušiniai ir vienas vaisius. Pietūs: pomidorų ir agurkų salotos. Smulkiai supjaustykite pomidorus, agurkus, svogūną, žaliąją papriką. Viską pagardinkite alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu petražolių. Vakarienė: mėsainis ir ropės bulvytės. Kiaulienos, daržovių ar lašišios mėsainį įdėkite tarp dviejų salotų lapų. Šalia mėsainio patiekite ropės bulvytes, kurias pagaminti labai paprasta. Ropę supjaustykite juostelėmis, sudėkite ją į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje tol, kol bulvytės paruduos. Įpusėjus kepimui jas apverskite.
6 diena
Pusryčiai: Viduržemio jūros regiono pusryčiai. Išsivirkite du kiaušinius ir patiekite juos su pjaustytu avokadu, agurku, pomidorais ir petražolėmis. Pietūs: tuno salotos cukinijos laiveliuose. Perpus perpjaukite cukiniją, išskobkite jos sėklas. Į vidų įdėkite tuno, humuso, smulkiai pjaustytų morkų, salierų ir svogūno. Vakarienė: moliūgų makaronai su vištiena, grybai ir špinatais. Nedidelį moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite visas sėklas ir plokščia puse žemyn padėję ant kepimo skardos, 45 minutėms pašaukite į orkaitę. Kai moliūgai iškepė, šakute išimkite visą jo vidų ir sudėkite į gilią lėkštę. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytą vištienos krūtinėlę, grybus. Špinatus kelioms minutėms sudėkite į garų puodą. Viską patiekite prie moliūgo makaronų.
7 diena
Pusryčiai: avižų košė. Avižinę košę pagardinkite uogomis, riešutais ir trupučiu cinamono. Pietūs: kepta vištiena su salotomis. Pakepinkite vištieną. Dubenyje sumaišykite lapines daržoves ir jūsų pasirinktas daržoves bei smulkiomis juostelėmis pjaustytą vištieną. Apšlakstykite citrinos sultimis. Vakarienė: lašiša ir šparagai.Įkaitintame alyvuogių aliejuje pakepkite šparagus, kitame kepimo inde iškepkite lašišą. Puode išvirkite bolivinės balandos kruopas. Viską sudėkite į lėkštę ir mėgaukitės.
Užkandžiai
Maria Bella užkandžiauti pataria po pusryčių ir prieš arba po vakarienės. Ji siūlo šiuos užkandžius:
• sojų jogurtas ir 2 džiovinti abrikosai arba vaisius • 1 bananas ir šiek tiek riešutų arba migdolų sviesto • kakava pagardintas bananas • 2 mandarinai ir vienas kietai virtas kiaušinis • salieras, riešutų sviestas ir razinos • morkos ir agurkai su humusu