Reikės: ~ 2 kg šviežio kopūsto, ~ 800 gr kiaulienos mentės ( gali būti sprandinė ar kt. mėsa), 2 morkų, 1–2 svogūno galvučių, 3 v.š. pomidorų padažo, ~1.5 l sultinio, mėsos prieskonių, prieskoninių žolelių, lydyto sviesto.
Kopūstų troškinio receptas
Kopūstą supjausčiau, morkas sutarkavau burokine trintuve, svogūnus susmulkinau. Kiaulieną supjausčiau gabaliukais ir pagardinau prieskoniais. Puode, ant lydyto sviesto, apkepiau svogūnus su mėsa, sudėjau morkas ir viską kartu patroškinau ~ 10 min.
Į tą patį puodą, sudėjau pjaustytus kopūstus. Buvo pilnas puodas, bet taip ir turi būti, nes troškinant jie sukris, įbėriau prieskoninių žolelių ir supyliau sultinį. Puodą uždengiau ir palikau troškintis.
Maždaug po 20–25 min., kopūstams sukritus, juos pagardinau druska, įdėjau pomidorų padažo ir uždengusi puodą troškinau dar apie pusvalandį. Retsykiais pamaišykite ir jei reikia, įpilkite vandens.
Pamiršau parašyti, kad supjaustytus kopūstus, prieš dedant į puodą, perliejau juos virintu vandeniu!