Sostinės centrinėse Kalvarijų ir Halės turgavietėse savaitgalį gausu sodų gėrybių ir miškuose surinktų grybų, spanguolių, bruknių.
Iš aplinkinių Vilnijos, Dzūkijos šilų į sostinės turgus atvežtų rudakepurių baravykų krepšelis kainuoja maždaug 25-30 litų, penkiais litais mažiau prašo už tiek pat raudonviršių. Už spanguolių litrą nori gauti 3-4 litus.
Pasak Halės turgaus maisto kontrolės laboratorijos vedėjo Roberto Išaro, turgaus teritorijoje parduodami grybai, uogos kruopščiai patikrinti - jie nėra radioaktyvūs, nesukaupę sunkiųjų metalų. Tačiau R. Išaras kategoriškai nepataria pirkti grybų pavartėse, nežinomos rūšies grybų.
Turguose nestinga ir ūkininkų laukuose ir sodininkų sklypuose sunokintų obuolių, kriaušių, slyvų, įvairių daržovių. Kalvarijų turguje didelių bulvių kilogramas kainavo nuo 40 iki 60 centų. Trumpavaisių agurkų kilogramas - 1-1,20 Lt. Už 100 gramų svogūnų laiškų prašė 50-60 centų, už tiek pat atiduodavo ir nedidelius salotų, krapų ryšelius. Ropinių svogūnų kilogramas kainavo apie litą. Pomidorų kilogramas - nuo 1,90 iki 2,80 Lt.
Pastarąjį savaitgalį gerokai padaugėjo prekiautojų mėsa ir jos produktais. Už veršienos kumpio kilogramą šį savaitgalį prašė 6,5-10 litų, šviežių kiaulienos šonkaulių - 5-7 Lt. Kiaulienos kumpio kilogramas kainavo maždaug 7-8 Lt, jautienos - 5-15 litų.
Šviežių lašinių kilogramas priklausomai nuo jų storio kainavo 4-6 litus, rūkytų - 8-9 litus. Rūkytų šonkaulių kilogramo kaina siekė 7 Lt, kaimiško skilandžio - 17 Lt, rūkytos šoninės - 10-12 Lt, kumpelių - 15 Lt.
Halės turgavietėje grietinės litras kainavo 6 litus, varškės kilogramas - 4 Lt, naminio sviesto - 9-10 litų.
ELTA