Vafliams reikės: 200 g. sviesto, 5 kiaušinių, pusę puodelio cukraus (puodelis 250 ml., mėgstantiems labai saldžiai dėkite daugiau), 1 puodelio miltų (matuokite tuo pačiu puodeliu), pusę šaukštelio vanilinio cukraus.
1. Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, pilkite atvėsusį sviestą ir po truputį maišydami į masę sijokite miltus. Tešla turi išeiti vidutinio tirštumo.
3. Įkaitiname vaflinę ir dėkite po pilną šaukštą tešlos. Nepridėkite per daug, nes išbėgs pro šonus. Kepame kol paruduos ir susukame dar karštus.
Vafliai pastovėję per naktį suminkštėja ,bet skoniui nekenkia.
Šaltinis: Ritos receptai