• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro gavus informacijos apie galimą ūmios žarnyno bakterinės infekcijos protrūkį, sostinės Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai pradėjo skubų tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas dėl panašių sveikatos sutrikimų: karščiavimo iki 39,5 laipsnių, viduriavimo, pykinimo, vėmimo, silpnumo, raumenų skausmų į medikus kreipėsi du asmenys, tačiau manoma, kad sunegalavusiųjų gali būti ir daugiau.

REKLAMA

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad susirgę asmenys rugpjūčio 18 d. dalyvavo vestuvių pobūvyje, kuris vyko UAB „Saimon“ priklausančiame restorane „Si“.

Restorane atlikto patikrinimo metu nustatyta, kad gamindami maistą restorano darbuotojai nesilaiko visų savikontrolės procedūrų, maistas neapsaugomas nuo užteršimo, dėl to kyla kryžminės taršos pavojus, trūksta dezinfekcinių priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus VMVT viršininko pavaduotojos Vaidos Barkovskienės teigimu, tyrimą apsunkina tai, kad pobūvyje buvo vaišinamasi ne tik restorane pagamintais patiekalais, bet ir pačių dalyvių atsineštais tortais.

„Todėl negalime atmesti galimybės, kad taršos šaltinis buvo greitai gendantys konditerijos gaminiai. Visas aplinkybes žinosime gavę restorano patiekalų bei darbinių paviršių ir inventoriaus plovinių laboratorinių tyrimų rezultatus“, - sakė ji.

Kol vyksta tyrimas, restorano „Si“ veikla laikinai sustabdyta. Įmonei nurodyta nedelsiant atlikti maisto tvarkymo patalpų plovimą ir dezinfekciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų