Aliuminio foliją naudojame daugybei darbų virtuvėje – kartais gaminant, o kartais bandant prailginti maisto galiojimo laiką. Tačiau ar žinote, kad tai nėra geriausia išeitis?
Nieko blogo nematote prieš supakuodami mėsos likučius į aliuminio foliją. Deja, tačiau folija nepakankamai apsaugo maistą nuo sąlyčio su deguonimi, o tai leidžia bakterijoms daugintis maiste, rašoma tips-and-tricks.co.
Kuo pakeisti foliją?
Tad, ką naudoti vietoj folijos? Maistinė plėvelė išlaikys jūsų maistą šviežią ir apsaugos nuo deguonies patekimo. Maistine plėvele uždenkite indą su maistu ir nesigailėsite. Jeigu naudojate daugkartinius maisto indelius, jų dydis yra svarbus. Jeigu indas bus per didelis, deguonis pasieks jūsų maistą.
Taip pat visada gerai naudoti ir dangtį. Tai apsaugos maistą nuo per didelio deguonies kiekio. Taip pat svarbu, kad maistas būtų greitai atšaldomas. Jeigu maistą dviem valandom paliksite kambario temperatūroje, ims daugintis bakterijos. Tai labai ypač svarbu kalbant apie mėsos ir pieno produktus.
Jeigu pasigaminote per daug maisto, šaldiklis visada yra geresnis pasirinkimas nei šaldytuvas. Taip maisto likučiai išliks nesugedę ištisus mėnesius. Maistą galite užšaldyti ir suskirstę porcijomis. Tačiau nepamirškite, kad net ir laikant maistą šaldiklyje, po ilgo laiko jis tampa nebetinkamas valgyti.