Yra keletas produktų, kuriuos visada turėtumėte laikyti šaldytuve, o ne šaldiklyje.
1. Sūris
Teoriškai sūris yra tinkamas šaldymui, tačiau greičiausiai jis praras savo tekstūrą, o kartu ir skonį, rašoma „Tips and tricks“.
2. Daržovės
Daržovės taip pat praras savo tekstūrą, kai bus sušaldytos. Šaldytos daržovės prasčiau išlaikys drėgmę, o dėl to jos gerai neišvirs ir neiškeps. Taip pat verta paminėti, kad skonis taip pat nebebus toks geras, kaip šviežių daržovių.
3. Konservai
Skardinių ar stiklainių su įvairiausiais konservais nereikia šaldyti. Juose yra pakankamai konservantų, vadinasi, papildomos pagalbos pratęsti jų galiojimo laiką, nereikia. Be to, yra gana didelė tikimybė, kad įdėjus į šaldiklį skardinė ar stiklainis sprogs!
4. Padažai su grietinėle
Nešaldykite grietinėlės padažų, nes užšaldžius grietinėlė atsiskirs. Tai reiškia, kad jūsų skanusis padažas nebus toks skanus, kai jį atitirpsite, o tai yra paprasčiausias maisto švaistymas. Tas pats pasakytina apie majonezą; užšaldžius patiekalus su juo, jis atsiskirs ir maistas praras savo skonį.