• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tirštas, sotus troškinys yra puikus pasirinkimas pietums rudenį. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė parodė, kaip pasigaminti egzotišką marokietišką troškinį, dar vadinamą tadžinu. Šis troškinys dažniausiai gaminamas su ėriena, o jo išskirtinumas – prieskonių gausa, datulės ir džiovinti abrikosai. Būtent džiovinti vaisai suteikia ypatingo skonio šiam patiekalui.

Tirštas, sotus troškinys yra puikus pasirinkimas pietums rudenį. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė parodė, kaip pasigaminti egzotišką marokietišką troškinį, dar vadinamą tadžinu. Šis troškinys dažniausiai gaminamas su ėriena, o jo išskirtinumas – prieskonių gausa, datulės ir džiovinti abrikosai. Būtent džiovinti vaisai suteikia ypatingo skonio šiam patiekalui.

REKLAMA

Marokietiškam troškiniui reikės:

  • 700–800 g avienos arba jautienos sprandinės
  • 3 ar 4 pomidorų
  • 2 svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 100 g datulių
  • 100 g džiovintų abrikosų
  • Litro sultinio
  • Šaukštelio maltos kalendros
  • Šaukštelio maltos ciberžolės
  • Šaukštelio malto imbiero
  • Šaukštelio rūkytos paprikos
  • Cinamono lazdelės
  • Druskos
  • Pipirų
  • Žiupsnio kajeno pipiro

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką sukapokite kuo smulkiau. Į puodą įpilkite aliejaus ir suberkite svogūnus su česnakais. Palikite troškintis ant nedidelės ugnies, galite įpilti šlakelį vandens. Svogūnai turi būti minkšti, bet nesukepti.

REKLAMA
REKLAMA

Supjaustykite mėsą kąsnio dydžio gabalėliais. Ją gerai apkepkite įkaitintame aliejuje, kad apskrustų iš visų pusių. Iškepusią mėsą sudėkite į atskirą dubenį ir palikite, kol prireiks.

REKLAMA

Nulupkite pomidorų odelę ir supjaustykite skiltelėmis. Išimkite kauliukus iš datulių, abrikosus perpjaukite pusiau.

Kai svogūnai suminkštės, suberkite visus prieskonius ir pakaitinkite. Tai svarbus žingsnis, nepraleiskite jo, nes pakaitinti prieskoniai bus aromatingesni. Tik nesudeginkite!

Į puodą su prieskoniais sudėkite apkeptą mėsą, pomidorus ir supilkite sultinį. Palaukite, kol užvirs, tada uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir palikite troškintis maždaug pusvalandžiui ar ilgiau, kol mėsa suminkštės.

REKLAMA
REKLAMA

Po pusvalandžio suberkite džiovintus vaisius ir palikite troškintis dar maždaug dvidešimčiai minučių. Troškinį patiekite su kuskusu ar ryžiais.

Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.

Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų