Kepimo milteliai ir kepimo soda iš esmės yra cheminiai raugai, reaguojantys į temperatūrą ir kitus ingredientus. Todėl bandant išsiaiškinti, ar medžiagos vis dar veikia, reikia jas „suvesti“ su kitais ingredientais, rašoma thekitchn.com.
Šis testas padės išsiaiškinti, ar kepimo milteliai ir kepimo soda padės kepamiems pyragams ar bandelėms pakilti, ar vis tik jau reikėtų pirkti naujas pakuotes. Tai užims tik minutę, tad išbandykite.
Paimkite pusę puodelio karšto vandens ir į jį įdėkite ¼ šaukštelio kepimo miltelių. Jei tikrinate kepimo sodą, į vandenį dar įpilkite ir ¼ šaukštelio acto, kadangi sodai reikalinga rūgštis.
Tada stebėkite, ar pastebite burbuliukus ar putojančias reakcijas. Jei taip atsitiks, kepimo soda ir milteliai yra geri ir tinkami naudoti net ir pasibaigus jų galiojimo laikui. Jei burbuliukų nematote, ingredientai nepadės puikiai iškepti kepinių.