Užtruksite daugiau nei 1 val. 2 kg pomidorų; 1 didelė raudona paprika (apie 250 g); 1 čili; 1 v. š. druskos; 2 v. š. cukraus; 3 skiltelės česnako; 3 v. š. acto; 0,5 a. š. juodųjų pipirų; 1 a. š. džiovinto baziliko; 1 a. š. saldžios paprikos miltelių.
Pomidorų padažo receptas
Pomidorus nublanširuojame (nuplikome verdančiu vandeniu), nulupame odeles ir pasmulkiname, papriką ir čili taip pat supjaustome. Sudedame daržoves į puodą. Pakaitiname apie 15 min, sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
Pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos milteliais. Padažą kaitiname, kol skystis sugaruos tai gali užtrukti daugiau nei 1 val. Suberiame smulkintą česnaką, actą. Viską dar kartą užverdame. Padažą pilstome į švariai išplautus iš iškaitintus stiklainius.