Reikės (~2 porcijoms):
- 1 kietojo tofu (180 g.);
- 3 česnakų skiltelių;
- 1 svogūno;
- 2 pievagrybių;
- Pusės raudonosios saldžiosios paprikos;
- 90 g brokolio;
- 180 g ananaso (naudotas šviežias, bet puikiai tinka ir konservuoti).
Padažui reikės:
- 1,5 šaukšto sojų padažo;
- 2 šaukštų rudojo cukraus;
- 4 šaukštų vandens;
- 1 šaukšto pomidorų padažo;
- 1 šaukštelio obuolių acto;
- 1 šaukštelio krakmolo (nebūtina, bet sutirštins padažą).
Eiga:
- Kubeliais pjaustytą tofu apkepti aliejuje. Tofu apskrudus, sumaišyti jį su druska ar kitais norimais prieskoniais.
- Visas daržoves susmulkinus apkepti aliejuje (atskirai nuo tofu).
- Atskirai sumaišyti visus ingredientus padažui.
- Supilti padažą ant keptų daržovių, sudėti keptą tofu ir dar šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.
- Viską apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, apibarstyti sezamais. Skaniausiai dera patiekus su virtais ryžiais.
Skanaus! Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @plantasticka.